Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: “Gazele din Marea Neagră rămân în România”

Publicat

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, anunţă că un amendament important la adoptarea legii de exploatare a gazelor din Marea Neagră a primit aviz favorabil la Camera Deputaţilor. Amendamentul prevede că banii proveniți din exploatarea acestor gaze pentru înființarea de noi rețele de distribuție.

“În ședința de astăzi a Camerei Deputaților, echipa PNL a obținut o victorie importantă pentru români, în procesul de adoptare a legii de exploatare a gazelor din perimetrele Off-Shore din Marea Neagră. Amendamentul propus de mine, prin care se vor folosi banii proveniți din exploatarea acestor gaze pentru înființarea de noi rețele de distribuție, a fost preluat în comisiile de specialitate de către PSD, UDMR și ALDE, primind aviz favorabil. Astfel, gazele extrase din Marea Neagră vor putea fi folosite de români și nu trimise la export.

Pentru ca România și românii să beneficieze de pe urma acestor rezerve de gaze, PNL a propus, încă de la începutul discuțiilor pe legea Off-Shore, ca cel puțin 50% din gazele extrase să fie vândute pe bursa românească. Prin amendamentul propus de mine și preluat și de către celelalte partide se are în vedere creșterea capacității de consum a gazelor de către populație, prin legarea a cât mai multe gospodării la rețeau de gaze. Acest lucru este foarte important deoarece în prezent doar 33% din gospodăriile din România sunt racordate la gaz.

Prin amendamentul adoptat astăzi sumele datorate de firmele concesionare ale perimetrelor de exploatare din Marea Neagră, precum și impozitele plătite de aceste firme, vor constitui un fond din care se vor finanța înființarea de noi rețele de distribuție a gazelor, extinderea rețelelor existente, precum și racordarea lor la sistemul național de transport al gazelor. Astfel românii vor putea utiliza gazele românești și nu vor mai fi la mâna marilor exportatori de gaze străini, care s-au obișnuit să stabilească prețul gazelor în funcție de niște interese care nu prea mai au de mult legătură cu dinamica pieței de profil”, transmite Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax