Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Măsuri concrete de ajutorare a firmelor și cetățenilor afectați de epidemia COVID 19


Publicat

Într-un comunicat de presă, deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb a declarat: ”În prima ședință a cabinetului Orban de după declanșarea stării de urgență, Guvernul a luat o serie de măsuri pentru a-i proteja pe românii afectați de această epidemie dar și pentru a susține firmele a căror activitate este puternic lovită de schimbările economice care se petrec în această perioada.

Astfel, pentru angajații care intră în șomaj tehnic, Statul va suporta, prin intermediul ANOFM, plata a 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Este o măsură cave vine în sprijinul persoanelor afectate direct sau indirect de această epidemie și a firmelor la care ei lucrează, care le va permite să treacă cu bine prin criză și să revină la serviciu după încetarea epidemiei și reluarea normală a activității.

Numeroase firme sunt deja afectate, confruntându-se cu reduceri drastice ale veniturilor sau încasărilor, fie că e vorba de cele afectate direct, care și-au întrerupt total sau parțial activitatea, cum sunt cele din industria ospitalității, fie că e vorba de firme afectate indirect, pentru că au fost afectate de schimbările bruște apărute în piață. Aceste firme vor trebui să depună o declarație pe proprie răspundere pentru a primi ajutor, condiția de acordare fiind să le fi scăzut veniturile cu minim 25%. În plus, este o măsură care previne răspândirea virusului și asigură protecția sănătății acestor angajați, care nu vor mai fi nevoite să intre în contact cu alte persoane și vor putea sta acasă.

În paralel au fost crescute și garanțiile guvernamentale pentru creditele acordate IMM-urilor cu 5 miliarde de lei, în primă fază, alte 5 miliarde de lei fiind disponibile, dacă este necesar. Astfel, IMM-urile care au nevoie să se împrumute pentru investiții și pentru asigurarea capitalului de lucru, vor beneficia de garanții din partea statului și de o dobândă a creditului subvenționată cu 100%.

Pentru că este foarte important ca măsurile economice să fie susținute de o bună disciplină și de asigurarea unui climat de siguranță deplină, o serie de măsuri au fost luate pentru protejarea cetățenilor și a bunurilor lor. Astfel, au fost mărite pedepsele pentru fals în declarații, tocmai pentru a evita cazurile în care cetățeni întorși din țări cu număr mare de cazuri se sustrag carantinei sau izolării, mințind în declarațiile oficiale pe care trebuie să le dea autorităților. Au fost majorate pedepsele și pentru  infracțiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii epidemiei. Astfel, începând de astăzi, cei care mint în declarații sau care fug din carantină sau din izolare vor avea dosar penal.

Nu putem tolera ca persoane care nu respectă aceste reguli să umble de capul lor prin sate și orașe, riscând să îmbolnăvească alți oameni. Trebuie să-i protejăm pe cei care respectă legea și deciziile autorităților, ajutând astfel în lupta cu această boală” , se arată în comunicatul deputatului PNL de Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Scandal și îmbrânceli la conferința de presă a lui Nicușor Dan. Viceprimarul Bucureștiului a venit cu un dulap

Publicat

O conferință de presă cu scandal are loc la această oră în Prelungirea Ghencea, susținută de Nicușor Dan. La fața locului a ajuns și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, cu un dulap.

Nicușor Dan nu a fost lăsat să vorbească și a luat dulapul, încercând să-l mute în afara cadrului și l-a trântit.

„Stați la 2 metri de mine”, i-a spus Nicușor Dan.

Conferința a avut ca scop prezentarea bilanțului de mandat al Gabrielei Firea.

Cei doi au fost la un moment dat la un pas să se îmbrâncească.

În cele din urmă, Nicușor Dan a început conferința de presă, dar viceprimarul intervine la fiecare cuvânt rostit de candidatul PNL-USR și îi spune „Fals!”, „Mințiți!” sau „Nu este adevărat!”

Câteva persoane au huiduit, iar viceprimarul PSD al capitalei a spus că-l înjură pe Nicușor Dan, moment în care acele persoane i-au spus lui Aurelian Bădulescu că de fapt îl înjură pe el.

La un moment dat, deranjat de agitația făcută de Bădulescu, Nicușor Dan i-a pus mâna pe umăr ca să-l împingă și i-a spus „Du-te, domnule, de aici”, iar viceprimarul capitalei a spus că „îl împinge cu o violență ieșită din comun”.

„Te-a lăsat Barna pe drumuri, te-ai dus la PNL”, i-a răspuns Bădulescu.

Tot acest scandal are loc pe marginea drumului din Prelungirea Ghencea, în timp ce mașinile circulă pe lângă ei, iar șoferii claxonează uneori.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe Autostrada A1 Sibiu-Sebeș, în județul Alba. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, sunt restricții de circulație.

Până la ora 19.00, este restricționată banda nr. 2 pentru ambele sensuri de circulatie, la km. 304+400 m. (municipiul Sebes,  județul Alba) și km. 295+800 m. (localitatea Câlnic, județul Alba) pentru reparații / înlocuire parapet median.

Citește și FOTO: Porțiunile din glisiera mediană a Autostrăzii A1, între Sebeș și Sibiu, distruse în accidente, vor fi înlocuite, de vineri

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu atenție și să semnalizeze intenția de schimbare a benzii de rulare.

sursa: politiaromana.ro

foto: Facebook (CNAIR)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ședințele de judecată de la Tribunalul București, întrerupte de o amenințare cu bombă primită pe email. Clădirea, evacuată

Publicat

Tribunalul Municipiului București a primit prin e-mail o amenințare cu bombă, în urma căreia clădirea a fost evacuată, potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media.

Ședințele de judecată au fost întrerupte. 

„În cursul zile de vineri 5 iunie în Tribunalul București va exploda o bombă, nu este nicio glumă”, este mesajul din respectivul e-mail, potrivit surselor citate.

Știre în actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Executările silite, suspendate până în septembrie. Măsuri de sprijin pentru datornici

Publicat

Măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele civile şi comerciale declanşate după instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României se suspendă până în 1 septembrie, potrivit unei decizii în Parlament.

„Se suspendă toate măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Nu se declanșează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele comerciale și civile pe toată perioada stării de urgență, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020”, se arată în actul normativ aprobat de parlament.

Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanțele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală pentru soluționarea laturii civile a cauzei.

Nu este necesară depunerea vreunui document, executările silite urmând să fie amânate automat.

„Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităților bănești se aplică de drept de către organele de executare și instituțiile bancare sau terți popriți, fără nicio altă formalitate”, potrivit documentului citat.

Modificările au fost operate prin introducerea unui nou articol în OUG 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale.

Suspendarea executărilor silite prin poprire în forma actuală nu conduce decât la falimentul comercianților, eliminând orice şansă creditorului bugetar de a mai încasa în viitor vreo sumă din creanţele bugetare deţinute, potrivit inițiatorilor.

„În acest context, pentru un ajutor real şi care să fie de natură a nu prejudicia bugetul de stat, a crea un echilibru procesual și echitate, decizia firească şi corectă ar fi ca pe perioada starii de urgenţă şi o perioadă rezonabilă ulterioară să fie suspendată şi ridicată orice şi toate măsurile de executare silită individuală, atât civilă, cât şi bugetară, pentru cele civile suspendarea sau nedeclanșarea să privească măsurile de executare silită ce pot fi instituite după declanșarea stării de urgență”, se arată în document.

surse: cdep.ro, adevarul.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate