Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Nu voi vota legea prin care se scumpesc gazele

Publicat

sorin bumb Guvernul PSD continuă seria experimentelor făcute pe spatele și veniturile românilor, susține deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb. Potrivit acestuia, după TVA split și mutarea plății contribuțiilor sociale de la angajator la salariat, PSD pregătește un nou experiment, de data aceasta în domeniul gazelor naturale. „N-a fost de ajuns scumpirea benzinei și a curentului electric, sau creșterea ratelor la creditele în lei. Urmează scumpirea gazelor în miez de iarnă”, a transmis Bumb.

„Anunțul făcut ieri, când ni s-a spus ca scumpirea gazelor se amâna până la 1 noiembrie, ascunde, în fapt, un joc de imagine al Guvernului. Acesta dorește întâi adoptarea în parlament a deja celebrei Ordonanțe  64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale 123/2012 și apoi scumpirea gazelor. Prin aceasta mișcare, Guvernul vrea să deturneze atenția de la performanțele sale jalnice în materie economică și arunce asupra Parlamentului vina scumpiri gazelor, printr-o logica de genul “am fost obligați să scumpim gazele pentru că așa zice legea”. Mecanismul e cu atât mai pervers cu cât el va lovi direct direct în societățile din industria gazului pe care le deține statul român și va duce la o scumpire cu mult mai mult de 6 procente a gazelor. 

Eu nu susțin aceste măsuri și voi vota împotriva lor, atât în Comisia de Industrii cât și în plenul Camerei Deputaților. Chiar dacă nu am decât un vot, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a respinge aceste măsuri total nepotrivite și prost gândite, de un guvern ce ne-a adus pe marginea prăpastiei. 

Fac apel și la colegii parlamentari din PSD să dea dovadă de discernământ și să nu voteze majorările de preț la gaze și modificările introduse de această formă a Ordonanței 64. Dragi colegi PSD-isti, deși nu sunteți obișnuiți cu asta, trebuie să înțelegeți că interesul românilor e mai presus de orice disciplină de partid. Dacă totuși e prea greu să vă gândiți la binele românilor, gândiți-vă măcar la binele propriului vostru partid și nu acceptați jocurile de imagine ale unui guvern pe care l-ați pus în funcție dintr-o toană de moment”, a transmis deputatul PNL de Alba Sorin Ioan Bumb, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax