Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: „Primăriile vor putea înfința direct rețele de distribuție a gazelor naturale”

Publicat

sorin bumb

Sorin Bumb deputat PNL de Alba anunță printr-un comunicat de presă că s-a votat legea prin care rețelele de distribuție a gazelor naturale vor putea fi înființate de către autoritățile locale.

Astăzi au fost adoptate de către Camera Deputaților mai multe modificări ale Legii energiei și gazelor naturale. Unul dintre aceste amendamente, propus și susținut de către mine, va da posibilitatea primăriilor să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale, fără a mai avea nevoie de aprobarea Ministerul Energiei și a Guvernului.

Din cauza procedurii foarte greoaie de până acum, în România nu s-a mai înființat nici o rețea de distribuție a gazelor, din anul 2012. Prin modificarea adusă astăzi legii, unitățile administrativ teritoriale își vor putea înființa chiar ele aceste rețele, nemaiavând nevoie de avizul guvernului. Primăriile vor putea să-și înființeze servicii de utilitate publică, care să se ocupe de aceste investiții, folosind atât fonduri proprii, cât și fonduri atrase, inclusiv prin parteneriate cu alte primării sau cu Consiliile Județene.

Până acum, concesiunile se făceau doar de către Ministerul Energiei și caietele de sarcini pentru aceste concesiuni trebuiau aprobate prin hotărâre de guvern.

Simplitatea procedurii, pe care am introdus-o în lege, vine în sprijinul comunităților locale, ajutându-i pe cetățeni să-și îmbunătățească standardul de viață și dă posibilitatea apariției unor investitori în zonele rurale și în orașele mici, în care accesul la energie era problematic.

Este un pas important în procesul de descentralizare a României și de reducere a birocrației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax