Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: „PSD amanetează viitorul comunităților locale”

Publicat

Ultima găselniță financiară a PSD, prin care Guvernul le permite primăriilor să folosească banii de dezvoltare pentru a plăti salarii și să se împrumute de la stat pentru a realiza proiecte pentru comunitate, este un nou exemplu al colapsului bugetar în care România a fost aruncată în urma revoluției fiscale eșuate, susține deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb.

„Nu doar că este un model care penalizează primarii performanți, care au avut grijă, ca orice bun gospodar, să pună bani deoparte pentru investiții, dar perpetuează un model fanariot al dependenței față de tătucul de partid, ce nu are nimic de a face cu o administrație europeană.

Iată cum banii de investiții se duc în consum, iar comunitățile locale vor rămâne iarăși cu noroiul de pe străzi, cu fântânile de pe ulițe și cu buzile din fundul curții, pentru că banii necesari infrastructurii vor fi folosiți pentru plata salariilor pe care PSD le-a mărit artificial, fără ca economia reală să suporte aceste majorări. Primarii sunt transformați și ei în niște simpli contabili, care nu vor mai putea decât să plătească salarii și ajutoare sociale.

În plus, PSD amanetează și viitorul comunităților locale, nu doar că le fură prezentul. Primarii care mai îndrăznesc să se gândească la proiecte de dezvoltare sau cei care au deja proiecte în derulare și au nevoie de fonduri pentru a le derula, vor putea să se împrumute la stat Aici intervine însă o altă mare problemă: sumele acordate de stat cu titlu de împrumut, provin din privatizări, adică din vânzarea a cea ce mai rămăsese de preț prin economia românească.

În loc să folosească banii din privatizări pentru proiectele mari de infrastructură, ce ar fi susținut economia și ar fi generat noi venituri la buget, compensând astfel activele vândute, statul le va folosi pentru a finanța investiții la nivel local, fără impact macro-economic.

Și uite așa rămânem și cu banii dați și cu activele profitabile vândute, pentru că alchimiștii PSD au crezut că pot inventa un perpetuum-mobile financiar ce i-ar fi surprins și pe cei din comitetul de acordare a premiului Nobel pentru economie”, a transmis deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 07.03.2018 at 16:31

    Pai cum sa se imprumute de la stat, cand statul nu mai are bani pentru nimic ? No, zi Bumbule. Sau ai scos-o asa dupa o masa copioasa pe bani putini. Vai de voi politicieni.

  2. adevar sau provocare

    vineri, 09.03.2018 at 12:27

    astea sunt legi de mantuiala, care fac rau oamenilor.
    si se aplica de mantuiala.
    doamna carmen a creat un haos de nedescris in MAI in ce priveste salarizarea.
    pompierii sunt tratati ca sclavi, muncesc din 2015 la program 24 cu 48 si nu li se platesc orele suplimentare decat foarte putine. foarte multe ore suplimentare neplatite, doamna carmen stie dar nu verifica, cica se lasa intentionat un pic mintita.
    rusinos si jenant ce se intampla, faptul ca nu se aplica legile , abuzurile sunt trecute cu vederea de cei care ar trebui sa ia masuri.
    Doamna Carmen, trimiteti un control la isu Alba si verificati cate ore suplimentare neplatite au pompierii de pe interventie din 2015 pana acum!
    si sa stabiliti clar sa fie platite si cine plateste aceste ore.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax