Connect with us
Publicitate

POLITICA

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: PSD ia la întrebări ONG-urile care ajută bătrâni bolnavi și copii orfani

Publicat

bumb

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb susține că „democratura PSD de la București a atins o nouă culme a abuzului prin modul în care a votat, de două ori într-o zi, legea pentru combaterea spălării banilor”. „Ignorând toate regulamentele parlamentare și orice regulă de bun simț, PSD a votat de două ori la rând această lege, până a ieșit cum a vrut tătuca Liviu”, a transmis Sorin Bumb.

„Sub umbrela transpunerii în legislația națională a unei directive europene, PSD a găsit o formulă de a băga pumnul în gura ONG-urilor, pe modelul lansat deja de alți lideri autoritari din vecinătatea României. Și de această dată PSD va încerca să arunce vina pe Europa pentru mizeriile pe care le face, dar PNL va ataca această lege și nu va permite ca ONG-urile să fie batjocorite după cum au chef Dragnea și PSD-ul. Legea este foarte importantă pentru că, în forma votată de PSD, blochează activitatea fundațiilor și asociațiilor, introducând niște prevederi excesive ce permit Guvernului să desființeze pur și simplu orice ONG care în termen de 30 zile nu raportează beneficiarul real al activității sale. PSD lovește astfel direct în libertatea de exprimare a cetățenilor, pentru că Dragnea va putea, oricând vrea el, să desființeze ONG-uri de genul celor care cer construirea de autostrăzi, stoparea abuzurilor asupra justiției sau creșterea calității educației din școli. În plus, se blochează activitatea a nenumărate ONG-uri din sfera socială, inclusiv a celor patronate de biserici, care vor trebui, sub sancțiune desființării, să declare toate persoanele fizice care beneficiază de serviciile lor, fie că vorbim de asistență medicală, masă caldă, medicamente gratuite, îngrijire la domiciliu, consiliere și ajutor în urma unor traume, asistență pentru persoane cu dizabilități, etc.

Când e vorba să le închidă gura criticilor săi, pentru Dragnea, asemeni oricărui dictator care se respectă, toate acestea sunt doar victime colaterale, care nu contează. Important e că nu vor mai rămâne decât acele ONG-URI care îi laudă mărețele realizări.

Totul face parte dintr-un plan bine pus la punct, în care se încadrează și adoptarea Ordonanței 18/2018, prin care Guvernul instituie controale discreționare la dresa ONG-urilor care primesc acei 2% donați de populație.

Asta, după ce, la începutul anului, același PSD a modificat modul în care puteau fi donați acei 2%, tocmai pentru a lipsi de fonduri ONG-utile și pentru a colecta banii la bugetul secătuit de cheltuielile aiuristice făcute de Guvern.

PNL va ataca legea spălării banilor la Curtea Constituțională”, a transmis într-un comunicat deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax