Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Rectificarea bugetară adoptată de Guvern, imagine a dezastrului economic produs de PSD

Publicat


bumb

”Rectificarea bugetară adoptată ieri de Guvern reprezintă una dintre cele mai fidele imagini ale dezastrului economic în care PSD a scufundat România.

În timp ce datoria externă a României crește vertiginos, pe fondul importurilor masive, veniturile bugetare sunt în cădere liberă iar Guvernul aleargă cu limba scoasă după împrumuturi pe piețele externe.

Investițiile publice sunt aproape oprite, iar administrațiile locale se zbat să supraviețuiască, după ce Guvernul le-a aruncat în curte plata cheltuielor de asistență socială, o veritabilă bombă cu efect întârziat ce va băga în faliment sute de primării de comune și orașe mici.

În ciuda tonului triumfalist al PSD, cifrele rectificării sunt foarte clare: cel mai mare perdant este Ministerul Educației, care rămâne fără un miliard de lei. Pierd bani și Ministerul Cercetãrii şi Inovãrii (–369,1 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei) și Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei).

Ce să mai vorbim de investiții, de construirea de spitale sau autostrăzi, de biblioteci școlare sau de laboratoare dotate cu calculatoare.

Ce să mai vorbim de autobuze școlare sau de cercetarea și dezvoltarea de noi produse și tehnologii… Cele 8 spitale regionale, îndelung promise pe PSD, rămân doar la stadiul unor desene colorate, în timp ce guvernul PSD rotește găurile financiare, mutând datoriile dintr-un buzunar în altul și transformând bugetul național într-un fel de schemă piramidală de gen Caritas, ce stă să explodeze de pe o zi pe alta.

A lua bani de la Educație, când sistemul este oricum subfinanțat, iar părinții plătesc pentru aproape orice le este necesar copiilor la școală, este o dovadă a tupeului și lipsei de responsabilitate marca PSD.

În loc să facă din educație o prioritate a societății Românești și să conștientizeze că doar educația de bună calitate poate să mai salveze România, PSD continuă să îngroape acest sector și o dată cu el, îngroapă și viitorul copiilor noștri.

PSD transformă lipsa educației în politică guvernamentală, dar nu conștientizează că până și acele persoane slab educate și vulnerabile din punct de vedere al manipulării politice, au început să întrevadă eșecul promisiunilor PSD și dezastrul în care se scufundă țara.

Rectificarea bugetară adoptată ieri nu este nimic altceva decât încă o notă de cinism și de sfidare la adresa românilor, care au nevoie de școli și spitale, de șosele și căi ferate, nu de ajutoare sociale care sponsorizează lenea și dependența față de partid”, a declarat deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate