Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Rectificarea bugetară adoptată de Guvern, imagine a dezastrului economic produs de PSD

Publicat


bumb

”Rectificarea bugetară adoptată ieri de Guvern reprezintă una dintre cele mai fidele imagini ale dezastrului economic în care PSD a scufundat România.

În timp ce datoria externă a României crește vertiginos, pe fondul importurilor masive, veniturile bugetare sunt în cădere liberă iar Guvernul aleargă cu limba scoasă după împrumuturi pe piețele externe.

Investițiile publice sunt aproape oprite, iar administrațiile locale se zbat să supraviețuiască, după ce Guvernul le-a aruncat în curte plata cheltuielor de asistență socială, o veritabilă bombă cu efect întârziat ce va băga în faliment sute de primării de comune și orașe mici.

În ciuda tonului triumfalist al PSD, cifrele rectificării sunt foarte clare: cel mai mare perdant este Ministerul Educației, care rămâne fără un miliard de lei. Pierd bani și Ministerul Cercetãrii şi Inovãrii (–369,1 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei) și Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei).

Ce să mai vorbim de investiții, de construirea de spitale sau autostrăzi, de biblioteci școlare sau de laboratoare dotate cu calculatoare.

Ce să mai vorbim de autobuze școlare sau de cercetarea și dezvoltarea de noi produse și tehnologii… Cele 8 spitale regionale, îndelung promise pe PSD, rămân doar la stadiul unor desene colorate, în timp ce guvernul PSD rotește găurile financiare, mutând datoriile dintr-un buzunar în altul și transformând bugetul național într-un fel de schemă piramidală de gen Caritas, ce stă să explodeze de pe o zi pe alta.

A lua bani de la Educație, când sistemul este oricum subfinanțat, iar părinții plătesc pentru aproape orice le este necesar copiilor la școală, este o dovadă a tupeului și lipsei de responsabilitate marca PSD.

În loc să facă din educație o prioritate a societății Românești și să conștientizeze că doar educația de bună calitate poate să mai salveze România, PSD continuă să îngroape acest sector și o dată cu el, îngroapă și viitorul copiilor noștri.

PSD transformă lipsa educației în politică guvernamentală, dar nu conștientizează că până și acele persoane slab educate și vulnerabile din punct de vedere al manipulării politice, au început să întrevadă eșecul promisiunilor PSD și dezastrul în care se scufundă țara.

Rectificarea bugetară adoptată ieri nu este nimic altceva decât încă o notă de cinism și de sfidare la adresa românilor, care au nevoie de școli și spitale, de șosele și căi ferate, nu de ajutoare sociale care sponsorizează lenea și dependența față de partid”, a declarat deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ”Misiune imposibilă” pentru șeful PSD Alba, Ioan Dîrzu, în turul doi. Anunțul făcut de Viorica Dăncilă pentru filiale

Publicat

dancila dirzu

Viorica Dăncilă a declarat marți seara, imediat după CEX-ul cu scântei, că fiecare organizație PSD din țară are ca și target în turul doi, atingerea de 50%+1 de procente din votul alegătorilor, în județele pe care le reprezintă.  Mai exact, șeful de la PSD Alba, Ioan Dîrzu, este obligat de către președintele partidului și candidatul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Geamăna, povestea satului fericit din Apuseni, devorat de un gigant de steril. Amintirile unui localnic

Publicat

Turla bisericii fostului sat Geamăna (Județul Alba) se îneacă în marea de steril nămolos de o culoare incertă, care se întinde pe 130 de hectare. Amplasată pe o colină, biserica era altă dată cel mai înalt punct al satului, dar a rămas acum ultimul semn că acolo au trăit oameni. Zeci de ani i-a luat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CEX PSD cu scandal și urlete de se aude din curtea partidului. Dăncilă ar fi vrut să renunțe la candidatură

Publicat

dancila

Marți, Comitetul Executiv Național (CEX) PSD s-a reunit la sediul central pentru a analiza și discuta rezultatele obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru a stabili strategia din turul al doilea. Din câte se pare, în timpul CEX-ului, spiritele s-au încins și se urlă atât de tare încât se aude din curtea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională la Alba Iulia, sărbătorită cu 10.000 de porții de fasole cu cârnați, la Festival de România, în 1 Decembrie 2019

Publicat

fasole cu carnati

O armată de bucătari iscusiți vor găti, la Festival de România, de 1 Decembrie, 10.000 de porții de fasole cu cârnați, pentru cei care vor fi în Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României. De 1 Decembrie, la Festival de România, cazarma unității Militare 415 din Piația Unirii din Alba Iulia va fi luată […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate