Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Se îndreaptă România către modelul turcesc?

Publicat

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb susține că decizia CCR constituie un precedent istoric negativ nu doar în sistemul juridic românesc, ci la nivel european. 

„Subordonând președintele unui ministru, CCR a ignorat orice formă de logică legislativă, rescriind constituția după nevoile lui Liviu Dragnea și ale camarilei sale. Sub conducerea lui Valer Dorneanu, până nu demult membru marcant al PSD, Curtea Constituțională s-a transformat din arbitru al democrației într-un fel de gardian al revoluției PSD în justiție, care nu mai cunoaște niciun fel de limite când e vorba de a impune voința lui Liviu Dragnea. Gestul CCR, de a îi dicta președintelui țării ce are de făcut, schimbă total aritmetica puterilor în stat. CCR devine legiuitor, iar președintele – omul ales cu cel mai mare număr de voturi – devine subordonat al unui om politic numit temporar într-un guvern. Este echivalentul unei lovituri de stat, fă cută însă fără gălăgie și violențe de stradă, ci tacit, între zidurile unei instituții, prin deturnarea sensului unor legi. În plus, declarațiile ulterioare ale miniștrilor PSD și ale Președintelui Senatului, vin să confirme această realitate a loviturii de stat. Asemeni unei junte sud-americane, politicienii de carton ai PSD au făcut scut în jurul lui Dragnea, spunându-ne că România este o republică parlamentară și președintele are doar un rol simbolic, decorativ, când știm cu toții că România, potrivit Constituției, este o republică semi-prezidențială, în care președintele deține importante atribute ale puterii de stat.

Consecințele acestui act iresponsabil vor fi deosebit de grave pentru români. Nu doar că vom fi penalizați de Uniunea Europeană și vom rămâne blamați, la marginea Europei, în afara spațiului Schengen, dar ne periclităm foarte mult relația strategică și cu partenerii americani. Poate nu întâmplător, decizia CCR vine la scurt timp după vizita la Moscova a lui Valer Dorneanu și transformă România dintr-un pilon de stabilitate în Europa de Sud-Est, într-un regim discreționar, de tipul Turciei, de la care a împrumutat oricum, demult, retorica statului paralel.

Nu va mai dura mult până vom rămâne și fără banii europeni. Abia atunci vor începe adevăratele probleme, pentru că fără ajutoarele de la UE România va intra rapid în incapacitate de plată. În plus, decizia juntei CCR afectează serios investițiile, atât cele străine cât și cele românești. După această decizie, care pune justiția la dispoziția politicului, investitorii vor încerca să-și pună capitalul la adăpost, fapt ce va genera un regres semnificativ la nivelul economiei.

Rămâne de văzut doar dacă junta lui Liviu Dragnea se va opri aici cu imixtiunile în justiție, sau va aplica modelul turcesc până la capăt, arestând inamici ai statului inventați și concediind orice om încearcă să gândească altfel decât PSD”, a transmis Sorin Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax