Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb: „La iarnă, populația va plăti cu 1 leu pe zi mai mult la factura de gaz”

Publicat

Iarna 2012-2013 se anunță grea pentru buzunarele plătitorilor de facturi, în special când vine vorba despre factura de gaz. Scumpirea prețului gazelor naturale, din septembrie, prevestește un efect de avalanșă în toate ramurile de produse consumate de populație. Aceasta este precizarea făcută de county-managerul județului Alba, Sorin Bumb, joi, în conferință de presă, care mai susține că, în ciuda creșterilor de venit anunțate de USL pentru mai multe categorii de persoane, în realitate oamenii scot mai mulți bani din buzunar prin majorările prețurilor.

„La consumatorii casnici, prețul gazului a crescut cu 5,2% (categoria B1, în care se încadrează 70% din consumatori). Aici, prețul gazelor a crescut cu 7 bani pe metru cub, ceea ce înseamnă destul de mult, având în vedere că un apartament consumă 10-15 metri cubi pe zi. În fiecare zi, oamenii vor scoate în jur de 1 leu din buzunar în plus. La consumatorii industriali, creșterea este mult mai mare, de 10%, adică în jur de 15 bani pe metru cub. Prețul gazului influențează mult celelalte prețuri, tot ceea ce se produce, vine sezonul de iarnă, consumul de gaz crește absolut în toată industria, trebuie să ne așteptăm la creșteri de preț la tot ce consumăm”, a explicat Sorin Bumb, care a lucrat 17 ani în domeniul gazelor naturale.

„Avem în momentul de față un Guvern care pune accentul pe partea socială, dar cred că acest lucru este doar o vorbă în vânt, pentru că de fapt toate măsurile care se iau, se iau din lipsă de bani. Deși vin cu soluții de genul creșterii indemnizațiilor pentru mame etc, de fapt, ceea ce se întâmplă în realitate sunt aceste majorări de prețuri care se reflectă zilnic în buzunarul omului de rând”, a adăugat Sorin Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax