Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb (PNL): Administrațiile locale vor putea să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale

Publicat

Președintele României promulgat joi, 10 iulie, Legea 167/2018, prin care se modifică legea energiei electrice și a gazelor naturale, ușurând astfel procedura de înființare de noi rețele de distribuție a gazelor naturale, susține deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb.

„Până în prezent, procedura legală de înființarea a rețelelor de gaze era foarte greoaie, presupunând obținerea unei serii de aprobări de la nivel central. Astfel, concesiunile se făceau doar de către Ministerul Energiei iar caietele de sarcini pentru aceste concesiuni trebuiau aprobate prin hotărâre de guvern. Procedura era atât de complicată încât din anul 2012 și până în prezent în România nu s-a mai înființat nici o rețea nouă de distribuție a gazelor naturale.

Printr-un amendament la vechea lege, pe care eu l-am propus și susținut s-a renunțat la această procedură greoaie și s-a dat posibilitatea administrațiilor locale să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale, fără a mai avea nevoie de aprobarea Ministerul Energiei și a Guvernului. Astfel, primăriile vor putea să-și înființeze servicii de utilitate publică, care să se ocupe de aceste investiții, folosind atât fonduri proprii, cât și fonduri atrase, inclusiv prin parteneriate cu alte primării sau cu Consiliile Județene.

Măsura adoptată reprezintă un pas important în procesul de descentralizare a României și de reducere a birocrației, generând cadrul necesar pentru apariția de investiții noi în zonele rurale și în orașele mici, în care accesul la energie era problematic și contribuind la creșterea standardului de viață al cetățenilor”, a transmis deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax