Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb (PNL Alba): „În timp ce școlile se dărâmă, PSD pregătește un proiect de 45 milioane euro pentru a le dota cu internet”

Publicat

sorin bumb

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, atrage atenţia asupra unui proiect iniţiat de PSD prin care vor fi montate routere wireless în şcoli, în condiţiile în care, potrivit politicianului, multe dintre aceste clădiri nu au autorizaţie de funcţionare, fiind în stare dezastruoasă.

„Începutul școlii, în acest an, vine cu o premieră absolută: PSD a decis să investească masiv în infrastructură școlară și pregătește peste 200 de milioane de lei, în principal din fonduri europene, pentru modernizarea condițiilor în care învață elevii de gimnaziu din România. Un număr de 4.500 de școli din România vor beneficia de pe urma acestui proiect, urmând să le asigure condiții mai bune de învățământ elevilor din ciclul gimnazial.

Să nu vă imaginați însă că acești bani vor fi investiți în reabilitări de școli, ca tavanele să nu mai cadă în capul elevilor, sau în construirea de grupuri sociale, ca elevii să numai fie nevoiți să meargă tot la buda fără apă din fundul curții. Nici măcar mobilier școlar nu se va lua din acești bani, ci copiii vor învăța tot în bancile în care au învățat și părinții lor. Școala va începe și în acest an tot în condiții dezastruoase, în clădiri coșcovite, cu risc seismic, fără autorizații sanitare și de incendiu, dar care vor avea internet wiereless! La asta se referă proiectul de care vorbeam mai sus: la montarea a 20.000 de routere wireless în școli, astfel ca elevii să se poată bucura de internet fără fire.

Dincolo de absurdul situației, în care multe școli nu au apă, dar vor avea internet wireless, proiectul este o nouă schemă de fraudat bani europeni pentru partid. La un simplu calcul se poate vedea că montarea unui astfel de echipament ar urma să coste undeva în jur de 2.000 de euro. Asta în condițiile în care o simplă căutare pe site-urile de profil arată că echipamentul cel mai scump, de acest gen, nu ajunge nici măcar la 2.000 de lei, iar instalarea sa înseamnă că trebuie băgat în priză și cuplat la cablul de internet al școlii. Sau poate că sunt foarte scumpe cursurile prevăzute în proiect, prin care vor fi instruite cele 54 de persoane care ar urma să administreze și să utilizeze această infrastructură… Sau poate aceste echipamente vin cu un soft special preinstalat, care sună alarma în cancelarie când se termină cocenii la buda din fundul curții…

Iată cum, după cardul național de sănătate, sistemul informatic APIA și alte mega-rateuri ce poartă umbra lui Ghiță, PSD mai lansează o super-ofertă pentru membrii de partid.

Probabil vor înțelege acum și părinții revoltați că PSD închide școlile, precum este și cazul școlii din Micești, de ce Ministerul Educației nu mai are bani și trebuie să facă economii. Pentru că trebuie să bage internet wireless  în școli și pentru că trebuie să retipărească cele peste 1,6 milioane de manuale de geografie, istorie și biologie pe care le-a tipărit cu niște greșeli de neimaginat.

Între timp, tot PSD ne oferă și modelele de succes pentru finanțarea educației. O școală dintr-o comună cu primar PSD din Vaslui este închiriată pentru diferite ocazii: nunți, botezuri, parastase și alte evenimente <educative>”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax