Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb, PNL Alba: Moțiunea PSD, o jalnică încercare de a ascunde dezastrul lăsat de Teodorovici și Dăncilă în visteria țării


Publicat

” Mult trâmbițata moțiune de cenzură a PSD nu este nimic altceva decât o jalnică încercare de acoperire a dezastrului economic în care România a fost aruncată de acest partid de tristă amintire.

Ajunsă în faza cuțitelor lungi, această gașcă de politruci incompetenți încearcă un artificiu de imagine pentru că se teme cu disperare de alegerile anticipate în urma cărora va dispărea din politica românească.

Atacând PNL pentru deficitul bugetar, PSD încearcă să arunce asupra altora vina pentru o guvernare iresponsabilă, în care jonglerul Teodorovici, cunoscut mai mult pentru activitatea mondenă din cluburile de fițe decât pentru activitatea din Guvern, a împrumutat bani cu nemiluita, oferind în stânga și în dreapta cadouri din banii statului: măriri de salarii nesustenabile, ce au învrăjbit multe categorii sociale, pensii speciale, programe guvernamentale dedicate baronilor PSD, prin care au fost sifonate zeci de milioane de euro din bugetul dezvoltării, alocări cu nemiluita din fondul de rezervă, modificări fiscale ce au bulversat mediul de afaceri și au scăzut considerabil încrederea investitorilor în România. Mizând pe faptul că cea mai bună apărare este atacul, PSD încearcă să treacă sub tăcere faptul că România are cel mai mare deficit bugetar din Europa, din cauza măsurilor aiuritoare luate de camarila de incompetenți conduși de Viorica Dăncilă. PSD vrea să treacă sub tăcere faptul că a crescut cu 75,3 miliarde de lei datoria publică a țării, din care peste 30 de miliarde trebuie plătiți în 2020 și 2021. La sfârșitul anului trecut 1o miliarde de lei au trebuit plătiți pentru concedii medicale restante, rambursări de TVA întârziate și facturi restante. Până în martie 2020, alți 20 de miliarde de lei vor trebui returnați pentru credite cu dobânzi foarte mari, care ajung la scadență.

Lipsa de viziune și incompetența PSD se văd chiar și din modul în care a împrumutat bani cu nemiluita, luând credite cu dobânzi uriașe și termene de returnare foarte scurte.  Nu a contat că acești bani vor dezechilibra bugetul național și vor arunca țara în criză; a contat doar ca PSD să se laude că a dat. A dat însă cu o mână și a luat cu două, pentru că toate aceste împrumuturi au dus la slăbirea monedei naționale și la creșterea euro, la creșterea inflației și a prețurilor, scăzând valoarea banilor din buzunarul românilor.

Până chiar și această meteahnă a PSD de a da tot felul de pomeni este încă o dovadă a îngustimii în gândire a acestor diletanți. PSD nu a înțeles nicio secundă că românii – și în special românii din străinătate – nu își doresc doar salarii mai mari ci și o viață mai bună. O viață pe care banii împrumutați nu pot să o cumpere. O viață în care nivelul de trai, sistemul de educație, sistemul de sănătate sau lipsa cozii de la buletine și de la înmatriculări, ori siguranța traficului pe șosele contează poate mai mult decât un salariu mărit, dar care se duce serviciile pe care statul le taxează, dar nu e în stare să le furnizeze.

Îngrozit de alegerile anticipate, care îl vor scoate definitiv de pe scena politică, PSD încearcă să se mențină la putere prin tot felul de manevre murdare: împiedicarea alegerii primarilor din două tururi de scrutin, folosirea Curții Constituționale ca resort politic de blocare a activității Guvernului, manipularea prin răspândirea de știri false, sacrificarea simbolică a foștilor lideri și – în ultimă instanță – o moțiune de cenzură ce are ca scop ascunderea modului în care banii din așa-zisele programe de dezvoltare ale PSD au ajuns în realitate la firmele de casă ale baronilor PSD din teritoriu.

În realitate, moțiunea nu este nimic altceva decât praf în ochi, iar PSD, oricâți Dragnea, Dăncilă și Teodorovici ar răstigni prin ședințe de partid, nu are cum să se reformeze pentru simplul fapt că incompetența și hoția sunt criteriile de selecție și promovare în acest partid de care doar alegerile anticipate ne pot scăpa definitiv”, a declarat deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb, într-un comunicat de presă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate