Connect with us
Publicitate

POLITICA

Sorin Bumb se adresează parlamentarilor USL de Alba: „Miniştrii voștri știu că în 5 comune profesorii nu și-au primit salariile de 2 luni?”

Publicat

YouTube video

County-managerul județului Alba, Sorin Bumb se adresează parlamentarilor USL de Alba prin intermediul jurnaliștilor. Acesta le cere deputaților Ioan Dîrzu (PSD) și Călin Potor (PNL) să se adreseze miniștrilor de aceeași culoare politică cu privire la situația salariilor profesorilor din Alba și a bugetului pe sănătate, înjumătățit în acest an. Bumb atrage atenția că, înainte de Paști, mai multe cadre didactice din Alba au aflat că vor rămâne fără bani de sărbători deoarece nu le vor fi virate salariile.

„Având în vedere că domnul Pricopie este ministru PSD, poate știe sau a fost informat (deputatul Ioan Dîrzu – n.r.) despre situația celor cinci comune din județ unde profesorii nu și-au primit banii, unii pe două luni – martie și aprilie – și alții pe aprilie. Nu cred că ați auzit în perioada în care PDL-ul a fost la guvernare să rămână luni de zile profesorii fără bani de salarii. Profesorii din Rîmeț şi Mogoș nu și-au primit salariile pe două luni, iar cei din Ocoliș, Poșaga și Întregalde nu și-au primit pe aprilie. Eu am încercat să iau legătura și cu ISJ Alba și cu Prefectura, dar au dat din umeri, au zis că s-a scos ceva din lege și că nu mai pot să echilibreze de la comunele care au bani”, a declarat Sorin Bumb.

Acesta a adus în discuție și problema bugetului pe sănătate aferent anului 2013, care a fost înjumătățit. Dacă în 2012, bugetul total alocat pe acest segment a fost de 104 milioane lei, în 2013 nu vor fi mai alocați decât 83 milioane lei: „Mă adresez de această dată domnului deputat Potor, având în vedere că Nicolaescu este ministrul Sănătății din partea PNL. Nu știu dacă știe că în sănătate bugetul care a fost primit de Casa de Asigurări de Sănătate pentru județul Alba pe 2013 este mai mic decât cel de anul trecut. Având în vedere că USL-ul este un partid de stânga și indiferent cine este la guvernare trebuie să asigure un minimum necesar pentru ca spitalele să funcționeze, ei au asigurat bugetul abia pentru 6 luni. Iar aceste 6 luni la minimum de funcționare. Rog insistent să ia problema și să o ducă mai departe la minister, să obțină banii necesari pentru a putea asigura derularea corectă și normală a actului de sănătate”, a conchis Sorin Bumb.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Guvernul a aprobat finanţare pentru mai multe şcoli din Alba. Profesorii din judeţ cu salarii restante îşi vor primi banii | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax