Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Cîmpeanu: Plata cu ora ar fi soluția pentru profesori, dacă se va interzice cumulul pensiei cu salariul

Publicat

Profesorii din învățământul universitar și preuniversitar ar putea fi plătiți cu ora, în cazul în care nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul. Aceasta este soluția văzută de ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat astăzi că profesorii ar trebui să poată lucra și după vârsta la care trebuie să se pensioneze, pentru că altfel în sistem va fi mai mult personal necalificat.

În cazul în care nu va mai fi posibil ca pensia să fie cumulată cu salariul, o soluție ar fi plata cu ora, a spus ministrul.

„Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora, chiar pentru acei colegi ai noștri care au calitatea de pensionari. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în sistemul de învățământ, o resursă umană și așa deficitară din perspectiva calificării și a competenței, ar deveni încă și mai mare problemă din această perspectivă. Practic, am duce școala românească mult mai mult către personal necalificat în învățământ și sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru. Subliniez, e vorba de plată cu ora și în universitar, și în preuniversitar”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să aleagă între pensie și salariu.

Aceasta a precizat că a fost pregătit un proiect de lege prin care oamenii vor putea să opteze între pensie sau salariul la stat.

Dacă aleg salariul, a mai spus Raluca Turcan, aceștia vor putea să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, și să fie în continuare salariați.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elena

    vineri, 26.02.2021 at 21:26

    Sa vedeti ce invatamant online o sa faca la 70 de ani, ca nici astia de 40-50 de ani nu stiu sa lucreze pe calculator. Vai de mama ei scoala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax