Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății în Guvernul PSD, grav bolnavă. Cum explică dispariția din viața publică

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătății, Sorin Pintea a dezvăluit luni că a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună, și de aceea a dispărut în ultimele luni din spațiul public. Aceasta spune că a ales să se trateze în țară, iar acum boala este în remisie. Fostul ministru PSD își anunță revenirea în viața publică în curând.

Sorina Pintea a mărturisit că a primit un diagnostic de boală gravă autoimună în noiembrie 2019 și de aceea a dispărut din spațiul public, scrie fostul ministru PSD într-un mesaj pe Facebook.

„Viața este imprevizibilă!

Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a scris Sorina Pintea, pe Facebook.

Sorina Pintea, membru PSD, a fost ministrul Sănătății în Cabinetul Viorica Dăncilă, din 29 ianuarie 2018 până în 4 noiembrie 2019, după căderea guvernului. Guvernul PSD a fost dat jos prin adoptarea, la 10 octombrie 2019, a moțiunii de cenzură inițiate de liberali.

PSD se pregătește de congres după demisia Vioricăi Dăncilă de la cârma partidului, pe 27 noiembrie 2019. De atunci, PSD este condus de Marcel Ciolacu, alături de o echipă, interimar, până la alegerea unei conduceri pline. Un congres pentru alegerea conducerii PSD urmează să aibă loc la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax