Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoseaua Transalpina se REDESCHIDE din vară. Lucrările de finalizare încep odată cu topirea zăpezii

Publicat

transalpina-edit.jpg Din vară, șoferii vor putea circula pe Transalpina. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri va redeschide șoseaua, după ce a câștigat în instanță dreptul de a prelua drumul din administrarea firmei Romstrade. Această firmă ar fi trebuit să termine modernizările, dar lucrările au fost blocate, timp de trei ani, după arestarea patronului Nelu Iordache.

Pentru ca Transalpina să fie preluată din nou de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri (CNADNR) a fost nevoie să se ajungă în instanță.

Compania Romstrade a început modernizarea drumului care traversează Munţii Parâng în anul 2008, însă lucrările s-au oprit după terminarea a 80% din proiect.

(P)   Haine și pantofi sport pentru excursii și drumeții pe FashionSport.ro . Peste 40.000 de articole de la 50 de branduri, la prețuri incredibil de mici

Romstrade, firma omului de afaceri Nelu Iordache, a abandonat lucrările de pe Transalpina în urmă cu trei ani, pentru că societatea a intrat în insolvență. Constructorul nu a asigurat însă conservarea lucrărilor, iar drumul s-a degradat.

”Este o bucurie și pentru noi și pentru gorjeni și pentru ardeleni și pentru toți care iubesc muntele și frumusețile acestei zone. Începem cu prioritățile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulație”, a declarat director SDM Gorj, Ion Tudor.

CNADNR trebuie să aștepte mai întâi să se topească zăpada, care are acum mai mult de un metru, înainte de a începe lucrările.

Citește și TRANSALPINA: Prejudiciu de 100 de milioane de euro pe şoseaua dintre Sebeş şi Novaci. Se vor calcula şi pagubele proprietarilor de pensiuni

CNADNR a calculat prejudiciul produs în cazul nefinalizării lucrărilor la Transalpina şi a dat în judecată constructorul, firma Romstrade, aflată în insolvenţă.

Potrivit directorului Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Neaga, paguba cauzată de nerezilierea la timp a contractului cu firma are trebuia să modernizeze DN 67 C Transalpina este de aproximativ 100 de milioane de euro. Acesta susţine că, pentru prima dată în cadrul instituţiei, vor fi făcute calcule şi pentru pierderile suportate de proprietarii de pensiuni din zonă, pentru că turiștii nu au mai venit.

sursa: ampress.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax