Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Soţia e urâtă, proastă şi rea de gură”: Acesta a fost „motivul” unui bărbat din Alba Iulia, pentru un apel la 112, de Paşti

Publicat

„E urâtă, proastă, rea de gură şi ascunde băutura de mine”. Aşa a motivat un bărbat din Alba Iulia, în faţa jandarmilor, apelul format la 112, prin care solicita ajutor, susţinând că este ameninţat cu violenţa de către familie. Bărbatul, evident turmentat, a fost informat de jandarmi despre situaţiile în care se foloseşte apelul de urgenţă şi a fost amendat cu suma de 100 lei.  Aceasta a fost singura amendă aplicată de jandarmi în zilele de Paşti, iar în rest aceştia nu s-au confruntat cu situaţii grave.

În perioada Sărbătorilor Pascale, echipaje din cadrul Jandarmeriei Alba au executat misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul manifestărilor religioase, au participat alături de poliţişti la prezervarea climatului de normalitate civică pe întreg teritoriul judeţului şi au monitorizat permanent staţiunile montane şi traseele turistice adiacente din zonele Şugag, Roşia Montană şi  Arieşeni.

Echipajele de jandarmerie nu s-au confruntat cu tulburări grave ale liniştii şi ordinii publice şi nu au fost solicitate să intervină pentru aplanarea unor conflicte de mare amploare, majoritatea cetăţenilor sărbătorind Paştele în acord cu normele legale de convieţuire în societate.

Cu toate acestea, nici în acest an nu au lipsit conflictele intrafamiliale, survenite, de regulă, pe fondul consumului excesiv de alcool. Intervenţia promptă a jandarmilor a dus însă la rapida aplanare a acestora, majoritatea situaţiilor tensionate fiind soluţionată fără a fi nevoie de aplicarea unor sancţiuni pecuniare. În acest sens, în perioada 13 – 16 aprilie a.c. a fost aplicată o singură amendă,  contravenient fiind I. Iosif, de 43 de ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia. Acesta, în avansată stare de ebrietate, a apelat numărul unic de urgenţe 112, duminică seara şi a solicitat ajutor deoarece susţinea că era ameninţat cu acte de violenţă de către familie. Ajunşi la faţa locului, jandarmii aveau însă să constate că I. Iosif i-a indus în eroare, iar motivul real pentru le-a solicitat prezenţa era dorinţa acestuia de a scăpa de prezenţa soţiei. Astfel, bărbatul le-a solicitat jandarmilor să-i aresteze consoarta pe motiv că este “urâtă, proastă, rea de gur㔺i, cel mai grav, ascunde băutura de el. Pentru fapta sa, I. Iosif a beneficiat de un instructaj în legătură cu situaţiile în care se apelează 112, iar la finalul acestuia a sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax