Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SPAP Sebeș va asigura, în regim de urgență, lucrările de reparații la acoperișul Muzeului Municipal „Ioan Raica” (P)

Publicat

În ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Sebeș care va avea loc miercuri, 31 martie 2021, primarul Dorin Nistor va propune trecerea temporară în administrarea Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș a „Casei Zápolya”, clădire care adăpostește Muzeul Municipal ”Ioan Raica”, pentru realizarea în regim de urgență a unor reparații la acoperișul clădirii.

Sediul muzeului se află într-un edificiu, monument de categoria A, numit „Casa Zápolya”. Clădirea a fost construită din piatră în secolul al XV-lea și mărită substanţial în secolul imediat următor.

Muzeul din Sebeș a fost înființat în anul 1951. Singurele lucrări de reabilitare mai ample au fost realizate în anii 60. Municipiul Sebeș a redevenit proprietarul clădirii în luna decembrie 2019, după ce aceasta fusese retrocedată.

Recent, o bucată din acoperișul muzeului s-a desprins, avariind un autoturism parcat regulamentar, fapt care a determinat administrația publică locală să solicite, în regim de urgență, autorizațiile necesare de la Direcția Județeană pentru Cultură Alba în vederea executării lucrărilor de primă necesitate la învelitoarea imobilului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax