Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spaţii cu jocuri educative pentru copiii internaţi la spitalele din Alba Iulia, Sebeş şi Cugir. Pentru cei mici, elevii din Alba vor desfăşura activităţi de voluntariat

Publicat

Copiii internaţi la secția de pediatrie a Spitalului Județean Alba, dar şi cei din spitalele orășenești din Sebeș și Cugir vor beneficia, din septembrie, de spaţii cu jocuri educative. Iniţiativa este inclusă în proiectul „Miniludotecă pentru sănătatea ta”, desfășurat de Asociația GISAS Sebeș, în parteneriat cu cele trei unităţi medicale.

Cele trei miniludoteci vor fi amenajate pe parcursul lunii septembrie a acestui an. „Considerăm că proiectul vine în întâmpinarea nevoii de a schimba ambientul saloanelor de pediatrie din spitalele orășenești și municipale în cauză, dar și din nevoia de educație, de socializare și de dezvoltarea a spiritului civic și de voluntariat al tinerilor. Ideea realizării unei miniludoteci în astfel de spații vine să creeze o stare de spirit benefică copiilor internați, o posibilitate de învățare prin joc și de recuperare a cunoștinţelor şcolare, dar și spiritul de solidaritate a tinerilor implicați în proiect cu colegii lor aflați în nevoi. Ne adresăm unui număr de aproximativ o mie de beneficiari”, a spus Rodica Groza, preşedintele Asociaţiei GISAS Sebeş.

Finanţatorul proiectului este Direcţia Judeţeană a Tineretului şi Sportului Alba, iar activităţile proiectului includ atât amenajarea spațiului cât și dotarea celor trei miniludoteci cu jocuri și jucării educaționale.

Ideea unei miniludoteci în astfel de spații este o premieră pentru județ, la fel și implicarea tinerilor în activități de voluntariat de acest gen, potrivit iniţiatorilor proiectului. Un număr de 150 de elevi din cadrul școlilor partenere (Școala „Silviu Cărpinişianu”, structură a Liceului Tehnologic Sebes, Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir) vor fi implicați în diverse activități de voluntariat ce se vor desfășura în cadrul miniludotecilor din cele trei secţii de pediatrie.

Pe parcursul activităților ce se vor desfășura pe perioada unui an, elevii vor fi îndrumați de 15 voluntari cadre didactice si reprezentanți ai comunităților locale.

Voluntarii vor interacționa prin joc cu copiii internați în secțiile de pediatrie. Aceștia se vor afla la miniludotecă timp de aproximativ două ore, de trei ori pe săptămână după un program stabilit.

În fiecare secție de pediatrie se va amenaja un colț sau un spațiu separat destinat miniludotecii. „Acolo unde este necesar se va realiza un mobilier adecvat pentru depozitarea jocurilor și jucăriilor educaționale și de socializare. Jocurile și jucăriile din miniludotecă vor fi variate, având și un rol educativ. Este vorba despre jocuri logice, matematice, jocuri cu meserii și jocuri de societate. Printre acestea se vor regăsi puzzle, lego, șah, remi, Monopoly, Piticot sau celebrul joc Nu te supăra frate, etc. Alături de noi în această iniţiativă suntem sprijiniţi şi de comunitatea oamenilor de afaceri din cele trei localităţi”, a mai spus Rodica Groza.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax