Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spații publice și de agrement pe Sanțul Exterior-Latura de Nord a Cetății Alba Carolina. Proiect în dezbatere

Publicat

Au trecut patru ani de la finalizarea lucărilor din interiorul Cetății Alba Carolina, iar pentru ca acest proiect să fie finalizat în totalitate Primăria Alba Iulia se gândește să reabiliteze partea exterioară a șanțurilor. Cetățenii interesați să se implice în modul de amenajare sunt așteptați să își prezinte opiniile și propunerile la sediul instituției, până în data de 12 aprilie. 

Cetatea bastionară din Alba Iulia a devenit în ultimii ani cel mai important punct de atracție al orașului și unul dintre cele mai cunoscute din România. De cațiva ani, cu eforturi uriașe, atât din punct de vedere uman, cât și financiar, Cetatea Alba Carolina, a fost martora unor schimbări majore. Cetatea istorică, renovată, regandită, reinventată, a trecut printr-un proces amplu de conservare, restaurare și punere in valoare.

Sanțurile exterioare ale Cetății au rămas singurele zone neîngrijite, nesalubrizate și pe care nu s-a desfășurat nici o activitate în ultimii ani. Spațiu urban aferent șanțurilor exterioare prezintă o stare de abandon, fiind în dezacord cu calitatea zonelor revitalizate din Cetatea Alba Carolina.
Urmare a situației existente SPAȚIUL PUBLIC aferent șanțului exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina, necesită un demers de restructurare și regenerare urbană, destinată spațiilor publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber.

SPAȚIUL PUBLIC propus pentru RECONVERSIE FUNCȚIONALĂ, pentru care se propune studiul, este situat în intravilan, latura de nord a Cetății Alba Carolina – sanțul exterior, pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Alba Iulia aparținând domeniului public.
Suprafața destinată studiului S = 32.450mp cuprinde zona de legatură urbană între cartier CETATE și CENTRUL CIVIC pe conturul de nord a zonei fortificate a CETĂȚII ALBA CAROLINA, între str. Unirii și str. Decebal, paralel cu străzile Aurel Vlaicu și Gemina.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax