Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spațiile verzi din incinta noului mall din Alba Iulia vor fi irigate și cu apă din puțuri forate. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Proprietarul terenului pe care se construiește în prezent noul mall din Alba Iulia vrea să realizeze două puțuri forate pentru irigații și întreținerea spațiilor verzi din incinta centrului comercial. În acest sens, firma a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Alba vineri, 16 decembrie, emiterea acordului de mediu.

Potrivit memoriului de prezentare, în prezent, pe amplasament se află în curs de execuție proiectul „Centrul comercial Alba Iulia Value Center”. Alimentarea cu apă în scop igienico-sanitar precum alimentarea cu apă de incendiu a obiectivului se realizează din rețeaua publică de alimentare cu apă.

Prin proiect se propune execuția a două foraje, fiecare cu adâncimea de 15 m și un debit de 2,5 l/s, în vederea utilizării pentru irigat spații verzi.

„Având în vedere condițiile climatice tot mai dificile, care prezintă un grad ridicat de secetă în perioadă de vară, pentru a întreține spațiile verzi din incintă, titularul dorește compensarea deficitului de apă din precipitații cu apă din sursa proprie pentru irigat (din subteran)”, se precizează în documentul citat.

Apa va fi preluată din foraje prin intermediul pompelor submersibile cu care se vor echipa forajele și va fi folosită la irigarea spațiilor verzi.

Pentru realizarea invesției, în cadrul lucrărilor de execuție se vor folosi materiale de construcții standard: ciment și argilă (pentru dopul de limitare a stratelor), pietriș mărgăritar (pentru umplutură dintre raza de șapare și coloana tehnică), coloana tehnică de exploatare puț din PVC, balast și argilă (pentru umplutură).

Citește și VIDEO Lucrările avansează în ritm alert la noul Mall din Alba Iulia. Deschiderea ar putea avea loc mai repede decat data stabilită

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax