Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Specialiștii din cadrul LSVSA Alba au participat la „Programul de testare a competenței și eficinței laboratoarelor”, în Italia

Publicat

dsvsa alba sanitar veterinar În perioada 16 iunie – 17 iulie, specialiștii din cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Alba, laboratorul de controlul reziduurilor au participat alături de specialiști din alte 22 de țări în cadrul Programului de testare a competentei și a eficienței laboratorelor de analiză a produselor alimentare, organizat de Laboratorul Internațional de testare „Progetto Treste”.

Aceștia au participat la următoarele teste:

– determinarea fumonisinei din făina de porumb (material contaminat) prin tehnica de Screening ELISA

– determinarea Ochratoxinei A din Boia de ardei, prin metoda de confirmare HPLC (lichid cronmatografie de înaltă performanță)

La acest program de intercomparare pentru determinarea micotoxinelor au participat 22 de țări.

La determinarea Ochratoxinei A au participat 14 laboratoare din care doar 12 au obținut scor satisfăcător (z < 2), iar la determinarea Fumonisinei au participat 17 laboratoare din care doar 15 au obținut scor satisfăcător (z < 2). Laboratorul de control reziduuri Alba s-a numărat printre cele care au obținut scor satisfăcător încadrându-se în scorul (z < 2). Menționăm că scorul (z > 2) implică un rezultat nesatisfăcăto.

Laboratorul Internațional de testare a capacității de analiză a produselor alimentare „Progetto Trieste Test Veritas” din localitatea Padova, Italia, este acreditat EN ISO/IEC/ 17043:2010 și de asemenea este recunoscut și certificat de SGS Italia pe ISO 9001/UNI EN ISO 9001:2008.

La testul organizat de Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București pentru anul 2016 pentru determinarea Aflatoxinei M1 din lapte s-a obținut deasemenea un rezultat satisfăcător rezultatul obținut de LSVSA Alba încadrându-se în scorul z < 2.

Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor prin Laboratorul de Control Reziduuri nu este la prima participare la un test internațional de intercomparare și nici la primul rezultat satisfăcător, acesta participând și în anii anteriori la astfel de teste și cu aceleași rezultate, având o preocupare continuă pentru îmbunătățirea calității rezultatelor, menținerea acreditării Renar și totodată a statutului de Laborator Zonal pentru determinare de micotoxine și metale grele din produsele de origine non animală și a reziduurilor de antibiotice din produsele de origine animală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax