Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Specialiștii DSP Alba au vaccinat împotriva hepatitiei de tip A încă 180 de copii din satele afectate de inundații

Publicat

r

Două echipe din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, formate din specialiști epidemiologi și igieniști, s-au deplasat joi în patru comunități afectate de inundații: Răchita, Sebeșel, Pianu și Săliștea, au transmis reprezentanții instituției.

Cu această ocazie au fost vaccinați 180 copii împotriva hepatitei virale tip A, au fost transportate substanțe dezinfectante clorigene și au fost distribuite materiale informative pentru educarea populației privind prevenirea apariției unor boli transmisibile.

DSP Alba a avut în stoc rezerva de vaccin împotriva hepatitei acute virale tip A, dar având în vedere cele întâmplate a fost nevoită să solicite noi doze de la DSP-uri din alte județe, precum Mehedinți, Botoșani sau Olt.

Întrucât mai există minori care au nevoie de imunizare, astfel de acțiuni, care au început marți – prin vaccinarea a 90 de copii din satul Răchita – vor continua și vineri, după ce în această seară vor fi primite, prin transfer, noi doze.

Vineri, în comuna Pianu, se va organiza un punct suplimentar pentru imunizare. Toți copiii aflați în zonele calamitate – peste 450 – vor putea beneficia de vaccin.

Precizări DSP Alba:

Revenim cu măsurile pe care oamenii trebuie să le ia pentru prevenirea îmbolnăvirilor, cu precizarea că acestea au fost transmise și în teren:

•            să consume apă îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni;

•            să utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiartă și răcită;

•            să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;

•            să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora;

•            să supravegheze locurile de joacă ale copiilor;

•            să evite expunerea prelungită la frig/umezeală;

•            să păstreze alimentele în condiții igienice;

•            să respecte igiena individuală;

•            la primele semne de boală, să se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.

DSP Alba va monitoriza starea de sănătate a populației prin medicii de familie pe lista cărora se află cei care au fost afectați de inundații, dar și prin asistența medicală comunitară.

DSP Alba mulțumește reprezentanților unităților administrativ-teritoriale, medicilor de familie, asistenților medicali din cabinetele medicilor de familie și asistenților medicali comunitari pentru suportul acordat în desfășurarea activităților de astăzi.

În mod special dorim să mulțumim părinților din aceste comunități, care au înțeles importanța vaccinării în astfel de situații și s-au prezentat cu copiii în număr mare la vaccinare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax