Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacol de colinde, susținut de trei artiști de muzică clasică, în Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Intrarea, liberă

Publicat

Trei cântăreți de operă vor susține un concert de colinde pentru publicul din Alba Iulia. Spectacolul va avea loc în data de 7 decembrie, de la ora 19.00, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

În repertoriul acestora vor fi colinde românești, vechi și noi, dar și colinde internaționale. Intrarea va fi gratuită. 

Spectacol de colinde cu Sergiu Chirilă, Marius Sâmpelean și Florin Sâmpelean

Tenorul Sergiu Chirilă, este profesor de canto, absolvind Conservatorul în anul 2013 la Oradea, sectia interpretare muzicală, an în care a și debutat ca solist vocal în opera Don Giovanni, în rolul lui Don Ottavio. În anul 2012 a câștigat trofeul concursului Tinere Talente și apoi multe alte premii, fiind chiar și în finala concursului „Românii au talent”.

A susținut peste 600 de concerte ca invitat special in cadrul filarmonicilor, operelor sau a altor evenimente culturale atât în țară cât și in strainatate. O colaborare notabilă a fost alături de celebrul compozitor Paolo Marioni, care a scris celebrele piese pentru Andrea Bocelli.

Marius Sâmpelean

Activitatea sa artistică este încununată de absolvirea a două Conservatoare de Muzică din Germania: cel din Mainz, Universitatea Johannes Guttenberg și cel din Düsseldorf, Robert Schumann, având titlul academic in belcanto.

Actualmente este prezent în calitate de solist invitat pe toate scenele internaționale cum ar fi: Frankurt, Zürich, Amsterdam, Vladivostok, Budapesta etc.

De asemenea, pe lângă roluri importante din opere este prezent în majoritatea Galelor Internaționale importante de Muzica Clasică, colaborând în același timp în diferite proiecte cu Filarmonica de Stat din Cluj-Napoca. Timbrul lui baritonal unic, îl face să fie unul dintre cei mai căutați baritoni lirici din generația sa.

Florin Sâmpelean

Este absolvent al Academiei de muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sectia canto clasic și angajat al Operei Române din Cluj-Napoca.

Pe scena din Cluj-Napoca și pe alte scene de opera din tara, canta roluri importante cum ar fi: Rigoletto, Don Giovanni, Barbierul din Sevilla, Flautul fermecat, Otelo, cea mai recentă reprezentatie fiind „Sunetul muzicii”.

Concertul este compus din colinde tradiționale românești, vechi și noi și colinde internaționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax