Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacol de colinde, susținut de trei artiști de muzică clasică, în Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Intrarea, liberă

Publicat


Trei cântăreți de operă vor susține un concert de colinde pentru publicul din Alba Iulia. Spectacolul va avea loc în data de 7 decembrie, de la ora 19.00, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

În repertoriul acestora vor fi colinde românești, vechi și noi, dar și colinde internaționale. Intrarea va fi gratuită. 

Spectacol de colinde cu Sergiu Chirilă, Marius Sâmpelean și Florin Sâmpelean

Tenorul Sergiu Chirilă, este profesor de canto, absolvind Conservatorul în anul 2013 la Oradea, sectia interpretare muzicală, an în care a și debutat ca solist vocal în opera Don Giovanni, în rolul lui Don Ottavio. În anul 2012 a câștigat trofeul concursului Tinere Talente și apoi multe alte premii, fiind chiar și în finala concursului „Românii au talent”.

A susținut peste 600 de concerte ca invitat special in cadrul filarmonicilor, operelor sau a altor evenimente culturale atât în țară cât și in strainatate. O colaborare notabilă a fost alături de celebrul compozitor Paolo Marioni, care a scris celebrele piese pentru Andrea Bocelli.

Marius Sâmpelean

Activitatea sa artistică este încununată de absolvirea a două Conservatoare de Muzică din Germania: cel din Mainz, Universitatea Johannes Guttenberg și cel din Düsseldorf, Robert Schumann, având titlul academic in belcanto.

Actualmente este prezent în calitate de solist invitat pe toate scenele internaționale cum ar fi: Frankurt, Zürich, Amsterdam, Vladivostok, Budapesta etc.

De asemenea, pe lângă roluri importante din opere este prezent în majoritatea Galelor Internaționale importante de Muzica Clasică, colaborând în același timp în diferite proiecte cu Filarmonica de Stat din Cluj-Napoca. Timbrul lui baritonal unic, îl face să fie unul dintre cei mai căutați baritoni lirici din generația sa.

Florin Sâmpelean

Este absolvent al Academiei de muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sectia canto clasic și angajat al Operei Române din Cluj-Napoca.

Pe scena din Cluj-Napoca și pe alte scene de opera din tara, canta roluri importante cum ar fi: Rigoletto, Don Giovanni, Barbierul din Sevilla, Flautul fermecat, Otelo, cea mai recentă reprezentatie fiind „Sunetul muzicii”.

Concertul este compus din colinde tradiționale românești, vechi și noi și colinde internaționale.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

SFÂNTUL NICOLAE: De ce Moșul apare pe un cal alb. Semnificații ale sărbătorii din 6 decembrie

Publicat

Se spune că Moș Nicolae vine pe un cal alb, iar Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni. Cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară, despre Sfântul Nicolae se spune că păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el, pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte, unde va lăsa lumea fără căldură și lumină. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: INCENDIU la Vințu de Jos. Acoperișul unei case, mistuit de flăcări

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21:35, la acoperișul unei case aflate în localitatea Vințu de Jos. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu SVSU Vințu de intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Vințu de Jos. UPDATE, ora 22:25 – Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Gala performerilor, la Aiud. Elevii olimpici și profesorii pregătitori, premiați de autoritatea locală. LISTA

Publicat

Excelența în educație a fost apreciată și recompensată joi, în cadrul Galei Performerilor, la Aiud. Elevii unităților de învățământ din municipiu care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele școlare naționale și internaționale dar și profesorii care i-au pregătit au fost recompensați de autoritatea publică locală. Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, recompensa financiară s-a acordat conform HCL […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: INCENDIU la Alba Iulia. Un autoturism a luat foc, pe strada Arnsberg

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara la compartimentul motor al unui autoturism aflat pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru lichidarea unui incendiu aparut la compartimentul motor al unui autoturism în municipiul Alba Iulia pe strada Arnsberg. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate