Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Spectacol de teatru ambulant în Alba Iulia cu Skepsis şi grupul de muzică medievală Traverii din Bucureşti. „Curtea comedianţilor” pe terasa Sălii Unirii

Publicat

În cadrul festivalului Dilema Veche care va avea loc în acest weekend în Alba Iulia, trupa Skepsis prezintă spectacolul Curtea Comedianţilor – teatrul, muzica, şi dansul ambulanţilor. Acest spectacol reprezintă rezultatul colaborării grupului albaiulian cu grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii din Bucureşti. Spectacolul va avea loc duminică, de la ora 18:00, pe terasa Sălii Unirii din Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Pe spectatori îi aşteaptă o întâlnire inedită cu viaţa actorilor ambulanţi din trecut. Totodată, spectatorilor li se vor dezvălui tainele pe care doar un bun comediant le deţine, aceştia având posibilitatea de a afla cum ia naştere un spectacol, sau care sunt elementele care asigură reuşita unei interpretări pe scenă. În „Curtea Comedianţilor” va răsuna muzica trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii, se vor învăţa dansuri zglobii, se vor juca farse vesele, şi se va simţi aroma secolelor trecute.

Această manifestare artistică aduce în mileniul trei, viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acelor vremuri rămase în conştiinţa populară.

Spectacolul de duminică se înscrie în tradiţia reprezentaţiilor de stradă medievale, fiind realizat prin proiectul „Curtea Comedianţilor” – Atelier European de Artă Medievală, Renascentistă si Tradiţională” – ediţia a XV-a, realizat anul acesta în Alba Iulia de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi Societatea Cultural Artistică de TineretConcret, în parteneriat cu Asociaţia Grupul Skepsis şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii şi face parte din programul Festivalului Dilema Veche, ediţia III – organizat de Revista Dilema Veche, în colaborare cu Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

 Ioana MIHU

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax