Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacole de teatru, de dans, artistice şi expoziţie de desene, la Cugir, de 1 iunie

Publicat

elevi

Copiii din Cugir se vor putea bucura de o serie de acţiuni pregătite special pentru ziua lor de către primărie, consiliul local şi casa de cultură.

Primii aflaţi în atenţia organizatorilor vor fi preşcolarii din localitate care, la ora 10.00, vor susţine un spectacol artistic pe scena Casei de Cultură din Cugir. După acest moment, cei mici vor fi  invitaţi să descopere o lume plină de aventură şi neprevăzut, prin intermediul piesei „Cartea Junglei”, oferită de Teatrul de Stat din Turda. Pentru a da şi mai multă culoare evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziţia celor mici panouri pe care îşi vor imprima cu diferite nuanţe urma palmei, sub deviza „Lasă-ţi amprenta în oraşul tău!”. Aceste panouri vor întregi imaginea copilăriei reliefată de expoziţia de desene organizată de Clubul Copiilor şi Elevilor, în foaierul Casei de Cultură.

Potrivit organizatorilor, activităţile sportive vor debuta la ora 13.00, pe bulevardul Alexandru Sahia, în prezenţa primarului Adrian Teban şi a viceprimarului Rodica Florea. După dansurile demonstrative oferite de Trupele „Pro Dance Studio” şi „Panterele Negre”, vor fi deschise poligoanele sportive, în cadrul cărora elevii şcolilor generale vor putea participa la concursuri de biciclete, role, şah, desene pe asfalt şi carturi. Concomitent, la Stadionul CSO Cugir se vor desfăşura competiţii la tenis de câmp şi cros. Totodată, sălile de sport de la Colegiul Naţional “David Prodan” şi Şcoala Generală Nr. 3, precum şi terenurile de fotbal de la “I.D. Lăzărescu” şi alte instituţii şcolare vor găzdui meciuri de fotbal, de handbal şi de baschet, ce se vor disputa între elevii de gimnaziu şi de liceu.

La ora 18.00, toţi copiii din localitate sunt aşteptaţi să participe la „Maratonul Copilăriei”, ce se va desfăşura pe ruta bulevardul Alexandru Sahia – piaţeta Casei de Cultură. Această acţiune se doreşte a fi una cu caracter cultural-sportiv, motiv pentru care provocarea la mişcare va fi însoţită de un îndemn la cultură – „Hai la teatru!”. Invitaţia va fi una concretă, participanţii fiind aşteptaţi la Casa de Cultură cu comedia „Mili – secretara detectiv”, interpretată de actorii Teatrului de Stat din Turda. Manifestările se vor finaliza în jurul orei 20.00, când tinerii prezenţi vor putea scrie mesaje pe panourile amplasate în faţa Casei de Cultură, sub deviza „Lasă-ţi amprenta în oraşul tău!”.

„Am dorit să realizăm un program complex prin care să implicăm toate categoriile de vârstă, de la preşcolari până la elevii de liceu. De aceea, ne-am consultat atât cu directorii instituţiilor de învăţământ, cât şi cu Consiliul Elevilor, astfel încât, prin manifestările organizate, fiecare copil să se simtă sărbătorit. Este responsabilitatea noastră, a administraţiei locale de a  face ca ziua de 1 iunie să fie una specială” a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax