Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacol muzical și expoziție de pictură la Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia. Realizatorii: 14 persoane cu probleme neuropsihice

Publicat

Un grup de 14 persoane de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos vor prezenta vineri, 2 septembrie, de la ora 17.00, un spectacol inedit de muzică și o expoziție de pictură. Evenimentul se va desfășura la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia.

La spectacol au fost invitaţi să participe reprezentanţi şi membri ai organizaţiilor neguvernamentale care se ocupă de problematica persoanelor cu dizabilităţi, precum şi oficialităţi ale administraţiei locale şi judeţene.

Proiectul de terapie prin artă a avut un început timid, însă cu timpul persoanele cu probleme neuropsihice s-au implicat și au arătat că se pot descurca, cu toate că au nevoi speciale. Astfel, prin cântec și pictură, acești oameni vor să arate tuturor că pot depăși anumite impedimente.

Astfel, vineri, 2 septembrie cu începere de la ora 17.00, în sala Teatrului de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, pline de emoţie, cele 14 persoane vor prezenta un spectacol de muzică cu arii din: „Nunta lui Figaro” de Mozart, „Aida” de Verdi”, „Chiriţa în provincie”, dar şi „Sârba pe loc” de Gheorghe Danga, „Frere Jaques” – cântec popular francez sau „Hush little baby” – cântec de leagăn american.

De asemenea, în holul teatrului vor fi expuse lucrările de pictură realizate de aceştia.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos se află la  aproximativ 17 km faţă de municipiul Alba Iulia, în comuna Galda de Jos. Centrul este amenajat pe locul unui fost castel și funcţionează din anul 1985. Din construcţia veche s-au păstrat două corpuri de clădiri, iar alta nouă a fost construită astfel încât să corespundă nevoilor unui centru de asistenţă medico-socială.

Acest centru este, în prezent, în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi asigură asistenţă medicală, găzduire, îngrijire, recuperare şi reabilitare pentru persoane adulte cu handicap neuropsihic, pe o perioadă determinată sau nedeterminată, având secţii atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax