Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacol natural inedit pe cerul României. Leonidele pot fi admirate până la sfârșitul lunii noiembrie

Publicat

Spectacol natural inedit pe cerul României. Leonidele pot fi admirate cel mai bine în a doua jumătate a lunii noiembrie. În fiecare an, în această lună, o ploaie de meteoriți numită Leonide pot fi observate cu ochiul liber atunci când cerul este senin.

La trecerea unei comete, rămâne o dâră de resturi pietroase care formează un roi pe care-l traversează Pământul.

Ploile de stele se desfășoară pe tot parcursul lunii noiembrie. Încep în fiecare an în a 5-a sau a 6-a zi și se termină pe data de 30 a lunii.

Acestea se formeză prin trecerea cometei Tempel-Tuttle care are o perioadă de 33 de ani. Privitorii asistă la adevărate ploi cu meteoriți.

Astfel de situații au fost observate în anii 1966, apoi în 1999. Dat fiind timpul pe care roiul l-a petrecut pentru a se dispera, au putut fi observați mulți meteori și în anii care au urmat, în 2000, 2001, 2002 și 2003.

O lună aproape plină ar putea face ca observarea lor să fie destul de dificilă. Cel mai bun moment pentru a vedea Leonidele fiind între miezul nopții și zori.

Nu este nevoie de un telescop sau de un binoclu pentru a vedea o ploaie de meteoriți, acestea v-ar îngusta câmpul vizual. Observarea cu ochiul liber este cea mai bună variantă, dar acordați ochilor cateva momente pentru a se adapta corespunzător la întuneric și pentru a putea vedea mult mai clar fenomenul.

Surse: wikipedia, hotnews.ro, playtech.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax