Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spectacol unic, finanțat cu 45.000 de euro de Primăria Sebeș. Se pune în scenă o dramă scrisă de Lucian Blaga

Publicat

Un spectacol unic în România va fi prezentat în data de 13 mai la Sebeș, în ultima zi a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”. TULBURAREA APELOR — Drama în șase tablouri de Lucian Blaga va fi pusă în scenă la inițiativa Anei Dorica Blaga. Spectacolul va fi finanțat de primăria municipiului Sebeș și va costa 45.385,80 de euro. 

Scrisă în cursul anului 1922, drama a fost publicată în martie 1923 la Editura Institutului de Arte Grafice ,Ardealul” din Cluj.

Cu excepția unui proiect abandonat la Teatrul din Craiova, nu a fost niciodată pusă în scenă, din motivul explicit formulat al dificultății reprezentării.

Din dorința fiicei lui Lucian Blaga, Dorli Blaga, Primăria municipiului Sebeș va finanța o punere în scenă a dramei „Tulburarea Apelor”.

Proiectul în valoare de 45.000 de euro a fost câștigat de Asociatia Culturala Atipik al cărui regizor, Cosmin Pleşa a câștigat în anul 2011 „Cavalerul de Argint” de la Moscova cu spectacolul „Manole” după opera marelui poet Lucian Blaga.

Asociația se va ocupa de tot ce înseamnă punerea în scenă a acestui spectacol, de la actori, regizor, scenograf, până la costumație, decor și recuzită. De asemenea se va ocupa de promovarea spectacolului și va urmări ca evenimentul să fie accesibil tuturor categoriilor de invitaţi.

Potrivit caietului de sarcini, prestatorul nu va putea solicita plata unei taxe de acces la eveniment şi nu va putea promova imaginea unor sponsori/produse/servicii în cadrul acestui eveniment şi nici nu va putea utiliza mesaje publicitare sau electorale în cadrul evenimentului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. indiferenta

    luni, 23.04.2018 at 13:33

    Bani aruncati in vant ! Oricum, nimic nou pentru sebeseni ca li se fura contributiile.

  2. adela

    miercuri, 02.05.2018 at 19:52

    Felicitari, Cosmin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax