Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Spectacole, târguri şi festivaluri în 2012, în Alba. Vezi calendarul evenimentelor

Publicat

În Alba, în anul 2012, distracţia şi buna dispoziţie se vor afla la ele acasă, iar asta deoarece autorităţile locale şi judeţene pregătesc peste 10 evenimente cultural-recreative. Fie că vorbim de târguri, festivaluri şi zile ale oraşului, toate acestea vor avea ca scop promovarea tradiţiilor şi frumuseţilor locale, iar albaiulienii, dar şi turiştii vor avea ocazia să se convingă că judeţul nostru are încă foarte multe de oferit.

Chiar dacă este prea devreme pentru a vă prezenta un calendar exact al evenimentelor ce vor avea loc anul acesta în Alba, ne-am adresat reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia şi Consiliului Judeţean Alba, pentru a ne spune ce anume pregătesc pentru lunile care urmează. Bucuria noastră a fost să aflăm că, dacă toate lucrurile merg conform planului, în 2012, Alba se va putea lăuda cu un Festival de jazz şi un Festival al vinului.

La sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, albaiulienii vor fi invitaţi să participe la Zilele Cetăţii Alba Iulia, un eveniment devenit tradiţie şi care este sărbătorit în fiecare an cu salve de tun, spectacole şi artificii. O dată exactă la evenimentului din acest an va fi anunţată ulterior de organizatori.

Luna mai aduce la Alba Iulia noi motive de sărbătoare, deoarece, aşa cum ne-am obişnuit deja, atunci vor avea loc Zilele Municipiului Alba Iulia. În 2011, evenimentele s-au desfăşurat pe durata a trei zile, interval în care am participat la o serie de vernisaje, expoziţii, spectacole şi evenimente cultural-educative, iar anul acesta organizatorii promit alte surprize şi un program cât mai variat.

Festivalul Cetăţilor Dacice de la Cetatea de Baltă ne invită şi în acest an, în luna iunie, să ne întoarcem la origini şi să defilăm alături de gladiatori şi domniţe. Evenimentul se va afla la cea de a VI-a ediţie, iar timp de două zile vom avea parte de cascadorii ecvestre, lupte şi întreceri dacice şi nu în ultimul rând vom aprinde încă o dată rugul lui Zamolxe, în cinstea zeului dac.

Aflat în 2011 la prima ediţie, Festivalul Dilema Veche şi-a propus să devină un eveniment tradiţie la Alba Iulia, iar, în acest an, va avea loc în vară pentru a ne bucura cât mai mult de toate spectacolele din program. Alba Iulia va deveni din nou centrul cultural al Transilvaniei, iar albaiulienii şi turiştii vor avea parte de manifestări de excepţie, spectacole, expoziţii şi lecturi de carte, alături de personalităţi ale vieţii culturale româneşti.

Târgul Naţional de Turism de la Albac va avea loc şi în acest an în luna septembrie, iar, ca de fiecare dată, vom avea ocazia de a gusta bucate tradiţionale, gătite de bucătărese pricepute din diferite zone ale ţării şi de a redescoperi obiceiurile şi porturile populare care fac din ţara noastră un colţ de lume cu totul deosebit.

În luna octombrie vom redescoperi teatrul alături de artişti şi actori de excepţie în cadrul Festivalului de Teatru „Poveşti”, ce va avea loc la Alba Iulia. La ediţia din 2011, albaiulienii au avut ocazia să se întâlnească cu Maia Morgenstern, Marcel Iureş sau Mircea Diaconu, iar în acest an, organizatorii promit să aducă în oraşul nostru şi alte spectacole şi actori de excepţie.

Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” îşi va deschide din nou porţile în luna noiembrie. Timp de patru zile, ne vom întâlni cu cei mai îndrăgiţi interpreţi de folk şi vom fredona alături de aceştia piesele care, în decursul anilor, ne-au intrat la suflet.

Vom reveni în perioada următoare cu calendarul detaliat al evenimentelor ce vor avea loc în 2012, în Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax