Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spectacolele cu Garda Cetății Alba Carolina vor continua și în acest an, la Alba Iulia. Care va fi programul și când vor începe

Publicat

Spectacolele de reconstituire militară cu Garda Cetății Alba Carolina vor continua și în acest an la Alba Iulia.

Acestea se vor desfășura în weekend, sâmbăta și duminica, de la ora 12:00. Primul spectacol este programat să aibă loc pe 22 aprilie. 

De asemenea, vor avea loc spectacole și pe data de 1 mai – Ziua Muncii, 1 iunie – Ziua Copilului, 5 iunie – Ziua Învățătorului și 15 august – Adormirea Maicii Domnului. 

Primăria Alba Iulia vrea să încheie un contract pentru prestări servicii pentru organizarea a 52 de spectacole de reconstituire militară – spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina, în acest an.

„Urmare a succesului înregistrat în mod constant, spectacolele de reconstituire militară derulate de Primăria Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina au fost integrate în programul de evenimente anual ca prioritare datorită potențialului lor și atractivității în rândul tinerilor, respectiv prin obiectivul de promovare a culturii și istoriei prin acțiuni de istorie trăită.

Spectacolele de reconstituire militară – spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina își centrează acțiunile pe promovarea turismului cultural, prin acțiuni de reenactment, prezentarea unor scene de istorie vie prin reenactori, respectiv acțiuni de promovare și conștientizare a bagajului cultural-istoric al municipiului Alba Iulia ”, se precizează în caietul de sarcini.

Programul spectacolelor cu Garda Cetății Alba Carolina

Astfel, spectacolele cu Garda Cetății Alba Carolina în acest an vor include:

  • spectacole de proporții reduse cu Garda mică (13 persoane și 3 cai) cu o durată de minim 30 de minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a:
    • 26 de reprezentații duminica, de la ora 12:00, precum și în data de 5 iunie, la ora 12:00 și în 15 august, la ora 12:00
  • spectacole cu Garda mare (25 de persoane și 4 cai) cu o durată de minim 30 de minute/reprezentație, spectacol tip itinerant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a:
    • 26 de reprezentanții sâmbăta, de la ora 12:00, precum și în data de 1 mai, la ora 12:00 și în 1 iunie, la ora 12:00

Spectacolele vor avea loc în perioada 22 aprilie – 1 octombrie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rușinea

    sâmbătă, 08.04.2023 at 09:17

    Iar garda imperiului austriac ?

  2. MINDRIA ARDELEANA

    miercuri, 06.09.2023 at 09:10

    Da, exact !
    Că doar n-o să punem arnăuții fanarioților voștri, musulmani mercenari !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax