Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Spectacolul de artificii de 1 Decembrie de la Alba Iulia. 8 minute de ”poveste cu flăcări și lumină, scrisă pe cer”

Publicat

La Alba Iulia se pregătește, de Ziua Națională, un spectacole deosebit de artificii, realizat pe acorduri de muzică folclorică, tradițională, reinterpretată. Va fi ”o poveste spusă cu dragoste de țară” după cum spun organizatorii.

”An de an, de 1 Decembrie, atașamentul față de România și tot ce-i românesc se simte cel mai intens la Alba Iulia, locul în care s-a născut viitorul României. Anul acesta, spectacolul de artificii dedicat Zilei Naționale, va fi o poveste spusă cu flăcări și lumină, o poveste spusă cu dragoste de țară, o asumare a datoriei pe care o avem ca popor de a cultiva în fiecare zi Spiritul Românesc. La 1 Decembrie, la Alba Iulia, în aer nu vor pluti doar artificiile, ci și o emoție și o energie fantastice, greu de descris în cuvinte”, transmit reprezentanții primăriei. 

Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

Spectacolul de artificii va fi duminică, 1 Decembrie, de la ora 21.00 și va dura aproximativ 8 minute. Vor fi 7 locuri de tragere, din care 3 la înălțime, situate pe strada Militari și curtea Palatului Copiilor.

”Spectacolul pirotehnic a fost creat cu emoția, pasiunea și dorința de a-i face pe oameni bucuroși, de a transmite prin fiecare scânteie ceea ce ne dorim în fiecare zi de la români: să fie cei mai buni, să facă lucrurile cel mai bine, să facă cinste acestei țări”, mai spun reprezentanții administrației locale. 

Spectacolul este de tip piro-muzical, efectele pirotehnice sunt declanșate prin sistem de tragere electronică (wireless), fără intervenție umană. Efectele sunt sincronizate cu coloana muzicală. 

Coloana muzicală, impusă de Primăria Alba Iulia, cuprinde reinterpretări din folclorul românesc: Argatu’ – O sesiune pe folclorul românesc (Purtata fetelor de la Căpâlna), Mihai Toma – Mociriță cu trifoi, Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc.

”E o adevărată provocare artistică să folosim acorduri specifice folclorului într-un spectacol pirotehnic, dar faptul că artiștii tineri au readaptat multe pasaje tradiționale în maniere moderne reprezintă o mare oportunitate. Astfel că, de 1 Decembrie vă așteptăm să ridicați privirea din pământ, să priviți în sus cu încântare și mândrie, să îngânați acorduri românești și să vă bucurați de povestea scrisă pe cer”, transmite primăria. 

Vor fi folosite materiale pirotehnice T1, T2, F3, F4, de tipurile mine, comete, comete cu coadă, mine cu spargere, candele romane cu diferite efecte, bombițe cu efecte și culori diferite și cu efecte Peony with flashing pistil, Crown, Brocade, Dahlia, Horse tail, Waterfall.

Procedura de achiziție a fost câștigată de Temexson SRL, iar valoarea contractului este de 38.000 lei plus TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax