Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Spectacolul de artificii de 1 Decembrie de la Alba Iulia. 8 minute de ”poveste cu flăcări și lumină, scrisă pe cer”

Publicat


La Alba Iulia se pregătește, de Ziua Națională, un spectacole deosebit de artificii, realizat pe acorduri de muzică folclorică, tradițională, reinterpretată. Va fi ”o poveste spusă cu dragoste de țară” după cum spun organizatorii.

”An de an, de 1 Decembrie, atașamentul față de România și tot ce-i românesc se simte cel mai intens la Alba Iulia, locul în care s-a născut viitorul României. Anul acesta, spectacolul de artificii dedicat Zilei Naționale, va fi o poveste spusă cu flăcări și lumină, o poveste spusă cu dragoste de țară, o asumare a datoriei pe care o avem ca popor de a cultiva în fiecare zi Spiritul Românesc. La 1 Decembrie, la Alba Iulia, în aer nu vor pluti doar artificiile, ci și o emoție și o energie fantastice, greu de descris în cuvinte”, transmit reprezentanții primăriei. 

Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

Spectacolul de artificii va fi duminică, 1 Decembrie, de la ora 21.00 și va dura aproximativ 8 minute. Vor fi 7 locuri de tragere, din care 3 la înălțime, situate pe strada Militari și curtea Palatului Copiilor.

”Spectacolul pirotehnic a fost creat cu emoția, pasiunea și dorința de a-i face pe oameni bucuroși, de a transmite prin fiecare scânteie ceea ce ne dorim în fiecare zi de la români: să fie cei mai buni, să facă lucrurile cel mai bine, să facă cinste acestei țări”, mai spun reprezentanții administrației locale. 

Spectacolul este de tip piro-muzical, efectele pirotehnice sunt declanșate prin sistem de tragere electronică (wireless), fără intervenție umană. Efectele sunt sincronizate cu coloana muzicală. 

Coloana muzicală, impusă de Primăria Alba Iulia, cuprinde reinterpretări din folclorul românesc: Argatu’ – O sesiune pe folclorul românesc (Purtata fetelor de la Căpâlna), Mihai Toma – Mociriță cu trifoi, Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc.

”E o adevărată provocare artistică să folosim acorduri specifice folclorului într-un spectacol pirotehnic, dar faptul că artiștii tineri au readaptat multe pasaje tradiționale în maniere moderne reprezintă o mare oportunitate. Astfel că, de 1 Decembrie vă așteptăm să ridicați privirea din pământ, să priviți în sus cu încântare și mândrie, să îngânați acorduri românești și să vă bucurați de povestea scrisă pe cer”, transmite primăria. 

Vor fi folosite materiale pirotehnice T1, T2, F3, F4, de tipurile mine, comete, comete cu coadă, mine cu spargere, candele romane cu diferite efecte, bombițe cu efecte și culori diferite și cu efecte Peony with flashing pistil, Crown, Brocade, Dahlia, Horse tail, Waterfall.

Procedura de achiziție a fost câștigată de Temexson SRL, iar valoarea contractului este de 38.000 lei plus TVA.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOCURI de ARMĂ în miez de noapte, la Câmpeni. Un bărbat a fost ÎMPUȘCAT de polițiști, după o urmărire ca în filme

Publicat

politie noaptea

Un șofer din Câmpeni a fost împușcat de polițiști, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest. Bărbatul a devenit agresiv și a încercat să scape, alergând spre locuința sa. Polițistul l-a urmărit, l-a somat și pentru că șoferul nu s-a supus somației, a efectuat trei […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, modernizat în 2020. Lucrările vor fi plătite din bugetul CJ Alba

Publicat

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, va fi modernizat în 2020. Potrivit reprezentanților Consiliul Judeţean Alba, lungimea tronsonului reabilitat în acest an este de de 11,5 kilometri. ”Din totalul de 14,5 kilometri cât măsoară acest drum, 3 kilometri au fost modernizaţi anul trecut. Astfel, la finalizarea lucrărilor, se va putea circula în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

AMENZI drastice pentru cei care aruncă gunoiului pe drumurile publice. PROIECT pentru disciplinarea șoferilor

Publicat

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică un proiect care modifică legislația privind regimul juridic al drumurilor și care incriminează persoanele care depozitează deșeuri pe marginea drumurilor publice. Conform proiectului de act normativ, va fi interzisă și sancționată cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei aruncarea și depozitarea deșeurilor pe drumurile publice, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Manifestări organizate de Ziua Unirii Principatelor Române, la Alba Iulia. Ceremonii și moment artistic, la Sala Unirii

Publicat

sala unirii

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită oficial vineri, 24 ianuarie, la Sala Unirii din Alba Iulia, unde vor avea loc o serie de activități și manifestări.  De la ora 10.00, la Sala Unirii, sunt aşteptaţi reprezentanţi ai autorităţilor administrative judeţene şi locale, ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cadre militare, veterani de război. Programul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate