Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spectacolul ”Faust” regizat de Silviu Purcărete, la Teatrul Național din Sibiu revine în 2023. Biletele s-au pus deja în vânzare

Publicat

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) a anunţat, marţi, că va relua, din luna mai, reprezentaţiile cu spectacolele „Faust” şi „Povestea prinţesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, la Fabrica de Cultură, iar biletele au fost puse în vânzare atât pe site-ul www.tnrs.ro, cât şi la Agenţia Teatrală din Sibiu.

„‘Faust’, după J. W. Goethe, regia Silviu Purcărete, traducerea Şt. A. Doinaş, decor şi light design Helmut Sturmer, costume Lia Manţoc şi muzică originală Vasile Şirli, cu Ofelia Popii şi Miklos Bacs în rolurile principale a avut premieră în anul 2007, iar de atunci şi până în prezent s-a jucat de fiecare dată cu casa închisă.

Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer.

Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată”, menţionează un comunicat de presă transmis de Naţionalul sibian.

Spectacolul a fost distins la Gală Premiilor UNITER 2008 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal – Ofelia Popii, a participat la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh 2009 în selecţia oficială, a primit Herald Angel Award 2009 şi Premiul de Excelenţă la Gală Premiilor UNITER 2010.

Totodată, TNRS va relua şi reprezentaţiile cu spectacolul „Povestea prinţesei deocheate”, cu scenariu de Silviu Purcărete, inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea. Acesta este cel de-al doilea mare spectacol de patrimoniu al Naţionalului sibian, regia fiind tot a lui Silviu Purcărete, traducerea este asigurată de Eugen Gyemant, muzica originală este semnată de Vasile Şirli, iar scenografia de Dragoş Buhagiar.

„Povestea prinţesei deocheate” este un spectacol distins cu Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol al anului 2018 în România, pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota – Ofelia Popii şi pentru Cea mai bună scenografie – Dragoş Buhagiar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax