Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Speranțe mai mari la recorectare: 382 de elevi din Alba au contestat notele obținute la bacalaureatul din această toamnă

Publicat

elevi

Elevii care nu au reușit să promoveze bacalaureatul nici în cea de a doua sesiune au putut depune contestații, duminică. Este vorba despre 382 de candidați din Alba care au picat BAC-ul ori sau considerat că au primit o notă prea mică şi care cred că ar mai avea o șansă la recorectarea lucrărilor. Cele mai multe contestații au fost depuse la matematică, respectiv 152. Această materie a dat și cele mai mari bătăi de cap tinerilor, iar dovada a fost că 375 de elevi au obținut la această materie note de 1 și 2.

Alte 94 de contestații au fost depuse la limba română, 85 de contestații la biologie, 20 la anatomie și 7 la chimie. 11 elevi au contestat notele obținute la fizică, iar câte un elev au cerut recorectarea lucrărilor la logică și maghiară.

Contestațiile elevilor vor fi analizate luni și marți, iar, miercuri, 5 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale.

În urma centralizării datelor de către comisiile de evaluare, la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, înainte de contestaţii, procentul de promovabilitate la nivelul județului Alba este de 23,54%, respectiv 1.010 elevi picați din cei 1.321 prezenți și doar 311 elevi care au fost declarați admiși.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax