Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Spital de linia întâi”, amenajat la Colegiul HCC din Alba Iulia, de Ziua Națională. UPU Alba va lucra pe PLAN ALB

Publicat

colegiul hcc alba iulia

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va lucra în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie „pe activare de Plan Alb”, cu până la 45 de angajaţi zilnic, urmând ca la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” să fie amenajat „un spital de linia întâi”, a declarat, vineri, şeful UPU, Aurel Crişan.

„Vom lucra cu efective sporite începând cu 29 noiembrie până în 2 decembrie. Vom lucra pe activare de plan alb, cu 5 medici pe tură pe timp de zi, 4 medici pe tură pe timp de noapte, cu efective sporite la nivelul asistenţilor, 10 pe durata zilei, 8 pe durata nopţii. Vor fi infirmieri, brancardieri. Cert este că personalul din UPU va fi între 30 şi 45 de persoane în fiecare zi”, a explicat şeful UPU Alba.

Medicul Aurel Crişan a mai spus că au fost stabilite, împreună cu ISU Alba, puncte fixe şi mobile de prim ajutor, „inclusiv un spital de linia întâi, cu ghilimelele de rigoare, la Colegiul Naţional ‘Horea, Cloşca şi Crişan'”.

Şeful UPU Alba a adăugat că vor veni în sprijin forţe de la Constanţa, Suceava, Timişoara. „Maşinile care vin, pentru victime multiple etc vor veni echipate cu personal propriu”, a spus Crişan.

El a subliniat că stocul de sânge este asigurat, şi de asemenea, liniile de gardă, cu medici cu experienţă. „Restul medicilor vor fi în alarmă la domiciliu”, a mai spus Crişan.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la manifestările prilejuite de Ziua Naţională la Alba Iulia.

Planul alb se activează în caz de catastrofă, dacă medicii care sunt de gardă sunt depăşiţi de afluxul de pacienţi care ajung în spital. La Alba Iulia este activat din cauza numărului foarte mare de vizitatori așteptați în oraș în perioada zilelor de dinainte și de după 1 decembrie.

Sursă: agerpres.ro

Foto: Arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax