Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalele din Alba sunt în criză de sânge. Donatorii sunt tot mai puţini

Publicat

Spitalele din judeţul Alba se confruntă cu o criză de sânge. Asistenta medicală şefă Maria Cornelia Oneţiu, reprezentant al Centrului de Transfuzii Sânge Alba, a declarat că în acest an s-au confruntat cu mari probleme, din cauza cantitaţii insuficiente de sânge.

Aceasta a spus că, faţă de anul trecut, anul acesta au fost foarte puţini donatori. Totodată, Maria Oneţiu a precizat că se consumă în jur de 50 de pungi de sânge pe zi şi se recoltează doar 25.

De cele mai multe ori, se apelează la rudele compatibile pentru a putea ajuta pacienţii care au nevoie de sânge.

Oneţiu a mai spus că există cazurile de urgenţă pentru care se caută de multe ori cu disperare sânge. Spre exemplu, la recentul accident rutier, cu victime rănite grav, care a avut loc pe Drumul Naţional 7, Spitalul Judeţean Alba a fost nevoit să apeleze la rezerve de sânge din Oradea.

Persoanele care pot dona sânge sunt rugate să meargă la Spitalul Judeţean Alba şi să facă acest gest pentru semenii lor cât de des este posibil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax