Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Clinic de Urgență Târgu-Mureș sistează internările cronice, pentru limitarea răspândirii COVID. Cine se poate interna

Publicat

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunțat, luni, că nu mai face internări cronice, doar cele de urgență și cele care nu suportă amânare. Motivul este situația epidemiologică din cadru unității și din țară.

”Având în vedere situaţia epidemiologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi cea de pe plan naţional, conducerea spitalului a luat, începând de luni, 12 octombrie 2020, noi măsuri în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Astfel, se sistează toate internările cronice, asigurându-se doar internările de urgenţă şi internările care nu pot suporta amânare.

Pacienții care se prezintă pentru urgențe vor fi triați într-un cort în curtea din spate de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj, iar accesul în spital se va face doar pe poarta de urgență.

Este interzis accesul tuturor vizitatorilor în spital”, a anunțat unitatea medical, luni, într-un comunicat.

„Numărul total de pacienţi internaţi în Spitalul Clinic Judeţean Mureş, confirmaţi cu virusul SARS-COV-2 până în prezent este 1.745. Numărul total al pacienţilor externaţi până în prezent este 1.459 din care 552 de pacienţi au fost asimptomatici cu test pozitiv la externare, 733 de persoane au fost vindecate şi externate iar 174 de persoane au fost externate la cerere. Numărul persoanelor decedate în urma infectării cu virusul SARS-COV-2 până în prezent este 145”, a precizat SCJ Mureş, într-un comunicat de presă.

SCJ Mureş a făcut, luni, apel la cei care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge pentru plasmă hiperimună la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, întrucât tratamentul cu plasmă hiperimună poate salva viaţa bolnavilor în stare gravă datorată infecţiei cu SARS-COV-2.

sursă: spitalmures.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax