Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalul Cugir lansează proiectul ”Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea cu echipamente”

Publicat

steag UE

Lansarea proiectului “Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Spitalului Orășenesc Cugir”, SMIS 142032

Proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Spitalului Orășenesc Cugir”, cod SMIS 142032 finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 10, Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de Covid-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU, Obiectiv specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale este impementat de către Spitalul Orășenesc Cugir și are o valoare totală de 1.544.353,94 lei din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU este de 1.544.353,94 lei.

Contractul de finanțare nr. 654 a fost încheiat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare și Spitalul Orășenesc Cugir și a fost semnat în data de 27.10.2021.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni, respectiv între data de 01 Martie 2020 și data de 31 Decembrie 2021.

Obiectivul general al proiectului/scopul proiectului îl reprezintă răspunsul util și eficient al sistemului medical public la criza COVID prin asigurarea în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir a disponibilității aparaturii și dispozitivelor medicale, precum și a necesarului de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical și auxiliar. Proiectul, prin prisma aparaturii, dispozițiilor medicale și a echipamentelor specializate de protecție propuse spre finanțare, contribuie la creșterea capacității Spitalului Orășenesc Cugir de îngrijire adecvată și tratament a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2, respectiv de gestionare a crizei sanitare. Lipsa acestor echipamente conduce la imposibilitatea controlării răspândirii și contagiozității virusului în cadrul comunității.

Rezultatele proiectului:

1. Creșterea capacității de diagnostic, îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir prin achiziționarea de echipamente medicale.

2. Creșterea nivelului de protecție a personalului medical și auxiliar din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir împotriva noului virus SARS-CoV-2 prin achiziționarea de materiale și echipamente medicale de protecție.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Date de contact ale beneficiarului:

SPITALUL ORĂȘENESC CUGIR

Strada Nicolae Bălcescu nr. 5, localitatea Cugir, județul Alba, cod postal 515600, România

Telefon/fax: 0358 401 249/0258 751 053

Adresa de e-mail: spitalcugir@yahoo.com

Persoana de contact: Uritescu Cristian, manager proiect

Telefon: 0749 825 531

Adresa de e-mail: spitalcugir@yahoo.com

AICI, anunțul în format PDF.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax