Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud nu își găsește manager. Concursuri fără câștigători, pentru un salariu care îți taie respirația

Publicat

spital pneumoftiziologie aiud Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud pare să nu își găsească manager, după ce trei concursuri organizate în acest an pentru ocuparea funcției au rămas fără rezultat. La primul concurs organizat în luna ianuarie nu s-a înscris nimeni, iar, la următoarele două, candidații nu au reușit să obțină punctajul minim de promovare.

În 2015, în legislație s-a introdus obligativitatea ca managerii de spitale să aibă studii economico-financiare, juridice sau medicale. Contractul fostului manager, Vasile Vultur, care a ocupat funcția timp de aproximativ 7 ani, a expirat în luna februarie 2017, astfel că postul a fost scos la concurs, după noile criterii.

După primul concurs, organizat în luna ianuarie, la care nu s-a prezentat niciun candidat, Vasile Vultur a rămas interimar pe funcție pentru încă 3 luni. După cel de-al doilea concurs, în care niciunul din cei doi candidați nu a promovat, lui Vultur i s-a mai prelungit interimatul cu încă 3 luni. După această perioadă, interimatul este asigurat, în prezent, de Virginia Gomboș (director medical al instituției).

Conform legii sănătății, salariul de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud este de aproximativ 12.500 lei brut, fiind compus din salariul de bază plus diferite sporuri, printre care cel mai important, cel de TBC.

Reamintim faptul că, în toamna anului trecut, unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei după ce în presă au apărut imagini și filmări cu șoareci surprinși prin saloanele spitalului. Vultur a precizat atunci că, încă de la preluarea funcţiei de conducere, din 2010, a încercat, în măsura în care a fost posibil, să modernizeze spaţiile din clădirile ce datează din 1924 şi fuseseră reabilitate ultima dată în 1996.

Citește și O secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, ÎNCHISĂ temporar de Inspecţia Sanitară, după imaginile cu şoareci şi urechelniţe din saloane. Amendă de 5000 lei

În acest an, pentru ocuparea funcției de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, au fost organizate trei concursuri, în lunile ianuarie, mai și august. Potrivit regulamentului, ocuparea funcției de manager la unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Alba se face prin concurs, organizat de Consiliul de administrație, la care au acces persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • cunosc limba română, scris și vorbit
  • sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic
  • sunt absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, ori sunt absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii
  • au cel puțin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii
  • nu au fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni comise cu intenție, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea
  • sunt apte din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic)
  • nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii

Fiecare concurs s-a desfășurat în două etape, respectiv etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs (etapă eliminatorie) și etapa de susținere publică și de evaluare a proiectului de management. Nota finală minimă de promovare a fost 7,00.

La primul concurs organizat în luna ianuarie nu s-a depus niciun dosar.

Pentru cel de-al doilea concurs, ce a avut loc în data de 16 mai, s-au înscris trei candidați, respectiv Cristian Rugeanu, Maria Marinela Cristea și Roxana Nistea, cea din urmă fiind respinsă în urma verificării dosarelor.

După susținerea proiectelor de management, cei doi candidați nu au reușit să obțină nota finală minimă de promovare, respectiv 7. Rezultatele au fost următoarele:

  • Maria Marinela Cristea – 6,23 punctaj final
  • Cristian Rugeanu – 5,00 punctaj final

Funcția de manager a fost scoasă din nou la concurs în 3 august 2017. De această dată s-au înscris doi candidați, respectiv Maria Marinela Cristea și Tunde Renata Giurgiu. La fel ca și în cazul primului concurs organizat, candidații nu au reușit să obțină nota minimă de promovare. Rezultatele au fost următoarele:

  • Maria Marinela Cristea – 5,61 punctaj final
  • Tunde Renata Giurgiu – 3,17 punctaj final

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. elector fraudat

    marți, 09.01.2018 at 17:47

    trebuie un politruc pe functia aceea !numai un manager politruc poate sa aduca bani la partid ! nici nu mai conteaza care patrid ! Se adplta modelul Dragnea de utilizare a banului public? nu ii cred in stare de altceva .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax