Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul de Urgență Alba Iulia vine în sprijinul celor care călătoresc: Teste PCR și antigen SARS-CoV-2, cu codul QR pe rezultat

Publicat

La Policlinica Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia se efectuează teste Real Time PCR și teste rapide antigen, la cerere, contra-cost, pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, iar buletinele de analize emise sunt traduse în limba engleză și conțin codul QR (Quick Response Code – Cod Răspuns Rapid), necesar pentru facilitarea vizualizării rezultatului pentru călătoriile în străinătate.

Programările pentru recoltarea probelor în vederea efectuării testelor se efectuează în fiecare zi, între orele 7.00 – 15.00, iar programul de recoltare este de luni până vineri, între orele 10.00 și 12:30, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 7.00 – 11.00. De regulă, se pot realiza programări de pe o zi pe alta, la numerele de telefon: 0735856818 sau 0258826272. Persoanele care vor să beneficieze de testare contra-cost trebuie să lase un număr de telefon și să prezinte buletinul (sau pașaportul), la punctul de recoltare.

Pentru testul antigen rapid (antigenic rapid), rezultatul este disponibil în aproximativ 30 de minute, iar recoltarea este de tip exudat nazofaringian. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia lucrează cu un test antigen rapid din lista celor acceptate și recunoscute la nivel european, astfel încât rezultatul să poată fi folosit pentru cei care doresc să plece în străinătate.

În continuare, În ambulatoriul de specialitate (policlinică), se efectuează teste moleculare RT-PCR, pentru diagnosticarea COVID-19, rezultatele fiind disponibile în ziua respectivă.

Probele se recoltează la Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, str. Mușețelului, nr. 2. Punctul de recoltare se află la parterul instituției, în stânga ușii de la intrare (pentru persoanele care intră). Pacienții nu sunt nevoiți să intre în interiorul clădirii, probele putând fi prelevate din exterior (pentru semnalizarea locației pe geam s-a lipit un afiș cu mesajul: Punct recoltare – TEST COVID).

Rezultatele vor fi transmise în format online sau pot fi ridicate, în format tipărit, de la fișierul policlinicii, etaj 1. Fiecare rezultat conține codul QR, necesar la punctele de trecere a frontierei, la check-in pentru persoanele care călătoresc cu avionul etc.

Testele PCR și antigen rapide au rolul de a depista persoanele bolnave de COVID-19, iar pacienții pozitivi vor fi contactați de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    vineri, 02.07.2021 at 08:23

    Costurile financiare ale unui ipotetic val IV de COVID-19 ar trebui sa fie suportate DOAR de cei care „calatoresc” si nu de catre toata populatia ! SARS-COV-2 nu se ascunde „dupa gard” si revine singur la toamna… Va fi adus in tara de catre EI !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax