Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul de Urgență Alba Iulia vine în sprijinul celor care călătoresc: Teste PCR și antigen SARS-CoV-2, cu codul QR pe rezultat


Publicat

La Policlinica Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia se efectuează teste Real Time PCR și teste rapide antigen, la cerere, contra-cost, pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, iar buletinele de analize emise sunt traduse în limba engleză și conțin codul QR (Quick Response Code – Cod Răspuns Rapid), necesar pentru facilitarea vizualizării rezultatului pentru călătoriile în străinătate.

Programările pentru recoltarea probelor în vederea efectuării testelor se efectuează în fiecare zi, între orele 7.00 – 15.00, iar programul de recoltare este de luni până vineri, între orele 10.00 și 12:30, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 7.00 – 11.00. De regulă, se pot realiza programări de pe o zi pe alta, la numerele de telefon: 0735856818 sau 0258826272. Persoanele care vor să beneficieze de testare contra-cost trebuie să lase un număr de telefon și să prezinte buletinul (sau pașaportul), la punctul de recoltare.

Pentru testul antigen rapid (antigenic rapid), rezultatul este disponibil în aproximativ 30 de minute, iar recoltarea este de tip exudat nazofaringian. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia lucrează cu un test antigen rapid din lista celor acceptate și recunoscute la nivel european, astfel încât rezultatul să poată fi folosit pentru cei care doresc să plece în străinătate.

În continuare, În ambulatoriul de specialitate (policlinică), se efectuează teste moleculare RT-PCR, pentru diagnosticarea COVID-19, rezultatele fiind disponibile în ziua respectivă.

Probele se recoltează la Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, str. Mușețelului, nr. 2. Punctul de recoltare se află la parterul instituției, în stânga ușii de la intrare (pentru persoanele care intră). Pacienții nu sunt nevoiți să intre în interiorul clădirii, probele putând fi prelevate din exterior (pentru semnalizarea locației pe geam s-a lipit un afiș cu mesajul: Punct recoltare – TEST COVID).

Rezultatele vor fi transmise în format online sau pot fi ridicate, în format tipărit, de la fișierul policlinicii, etaj 1. Fiecare rezultat conține codul QR, necesar la punctele de trecere a frontierei, la check-in pentru persoanele care călătoresc cu avionul etc.

Testele PCR și antigen rapide au rolul de a depista persoanele bolnave de COVID-19, iar pacienții pozitivi vor fi contactați de către Direcția de Sănătate Publică Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. albaiulian

  vineri, 02.07.2021 at 08:23

  Costurile financiare ale unui ipotetic val IV de COVID-19 ar trebui sa fie suportate DOAR de cei care „calatoresc” si nu de catre toata populatia ! SARS-COV-2 nu se ascunde „dupa gard” si revine singur la toamna… Va fi adus in tara de catre EI !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

A furat un cal lăsat nesupravegheat pe o pășune din localitatea Răchita. Tânăr din Sebeș, cercetat de polițiști

Publicat

cal

Polițiștii din Sebeş au identificat un tânăr, din municipiu, ca persoană bănuită de comiterea unui furt. Acesta ar fi sustras un cal, în valoare de 7.000 de lei, lăsat nesupravegheat, pe o păşune, din localitatea Răchita.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 iulie 2021, polițiștii din Sebeș au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Sebeş, ca bănuit de săvârşirea unui furt, semnalat poliției în aceeași zi.

Se pare că, în noaptea de 24/25 iulie 2021, acesta ar fi sustras un cal, lăsat nesupravegheat pe o păşune din localitatea Răchita, care aparține unui bărbat, de 31 de ani, din localitate.

Calul a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar față de tânăr, poliţiştii au întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânără din Șard, agresată și amenințată de prieten. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

masina-politia

Un tânăr din satul Șard s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat și amenințat prietena, cu care locuia în aceeași casă. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu.

Potrivit IPJ Alba, luni, 26 iulie, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin plângere, de către o tânără de 21 de ani, din localitatea Şard, cu privire la faptul că ar fi fost agresată şi ameninţată de către concubin.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării răspunsurilor date de victimă a rezultat că, faţă de bărbatul de 25 de ani, din localitatea Şard, se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție, pentru o perioadă de 5 zile.

Totodată, față de bărbat a fost întocmit dosar penal, pentru amenințare şi violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Parcare cu plată la Câmpeni. Poliția Locală a început controalele în teren. Care sunt tarifele

Publicat

Poliția Locală face verificări la Câmpeni în zonele de parcare cu plată din oraș. Tariful este de de 2 lei/oră, similar celui din zona zero a municipiului Alba Iulia sau 10 lei/zi.

”Începând de azi, 26.07.2021 Poliția Locală a Orașului Câmpeni trece la verificarea mașinilor parcate în zonele cu Parcare cu Plată rugăm conducători auto să își achiziționeze tichete de parcare pentru a nu fi amendați.

Pentru a putea fi verificată mașina rugăm ca tichetul de parcare sau abonamentul să fie afișate pe bordul mașinii”, a anunțat Primăria Câmpeni.

Primăria a comunicat și punctele de achiziționare a tichetelor de parcare:

 • Rivaly Super Market – str. Revoluției
 • Rivaly Autoservire – str. Revoluției
 • Rivaly Grand market – str. Oituz (scări colegiu)
 • Amigo Com Bazar – str. Moților
 • Brescia – str. Moților
 • Brescia – str. Avram Iancu
 • Monte Carlo – str. Libertății
 • VIC Marama – str. Meșteșugarilor
 • Studio Foto Mag Best Image – str. Avram Iancu (Jimmy)
 • Centrul Turistic CNIPT Câmpeni – parcare peste râu

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Un URS a ATACAT pe o pășune de lângă Aiud. A omorât o vacă, îngrijitorul a scăpat după ce s-a refugiat într-un adăpost

Publicat

O ursoaică cu doi pui a atacat duminică pe o pășune de lângă municipiul Aiud. Un îngrijitor a scăpat de atac după ce a fugit într-un adăpost. Ursoaica a omorât mai apoi o vacă, iar puii au rănit un vițel și două capre. 

Potrivit unui cetățean, atacul a avut loc pe o pășune de lângă municipiul Aiud, în zona Ciumbrud.

„Ieri, 25 iulie, o ursoaică cu doi pui a atacat un îngrijitor de animale care a fugit într-un adăpost pe o pășune aparținătoare municipiului Aiud.

După nereușita cu omul a atacat și omorât o vacă și puii au rănit un vițel și două capre.

La Ciumbrud nu a fost defrișată nici o pădure iar urși aici în zonă nu au fost niciodată până acum câțiva ani când credem că au fost aduși”, a precizat cetățeanul, pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit acestuia, pășunea era împrejmuită cu gard electric cu trei fire.

Reamintim faptul că vineri, 23 iulie, patru exemplare de urs au fost văzute în vecinătatea municipiului Alba Iulia.

foto: V. C.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate