Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalul din Alba Iulia a fost dotat cu un aparat de depistare a deficienţelor de auz. Copiii născuţi aici beneficiază de testare gratuită

Publicat

Din luna mai, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia dispune de un aparat nou de depistare a deficienţelor de auz. Până acum problemele de auz puteau fi diagnosticate numai după externarea nou-născuţilor din maternitate. Screeningul este gratuit pentru toţi copiii născuţi în spitalul din Alba Iulia şi este foarte simplu de realizat, durează câteva minute pentru ambele urechi şi poate fi realizat când micuţul este liniştit sau doarme. Testul nu este invaziv şi poate fi repetat de câte ori este nevoie.

Aparatul care diagnostichează hipoacuzia profundă la nou născuţi a fost obţinut de Spitalul Judeţean Alba Iulia prin Proiectul Otoscreen, realizat de medicul Violeta Necula de la Clinica ORL din Cluj Napoca.

Potrivit medicilor, hipoacuzia congenitală poate fi rezolvată, în unele cazuri, cu mijloacele medicale și tehnologice disponibile la acest moment. Screeningul auditiv este din acest punct de vedere un pas foarte important pentru depistarea unei probleme de sănătate care are profunde implicaţii la nivel individual şi social.

„Acest tip de analiză este realizată pentru prima dată în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia la nou născuți. Până la acest moment problemele de auz erau depistate abia după externare. Este foarte importantă o diagnosticare imediat după naștere pentru găsirea celor mai bune soluții medicale pentru copil”, a explicat medicul primar neonatolog Angele Groza, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Surditatea este, potrivit statisticilor, cea mai frecventă boală prezentă la naştere afectând între 1 și 3 copii din 1.000 de nou-născuți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax