Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Alba Iulia nu are bani pentru majorarea salarială a cadrelor medicale. Pacienţii ar putea să îşi plătească medicamentele

Publicat

conducere  spital alba iulia La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia nu sunt fonduri pentru majorarea salarială de 100 de lei/lună pentru cadrele medicale. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă spune că ordonanţa de urgenţă care îşi produce efectele după 1 ianuarie 2015 este „un efort financiar suplimentar de 123.000 de lei/lună”.

În prezent unitatea medicală din Alba Iulia nu dispune de o sursă de finanţare pentru cei 100 de lei/lună, care revin cadrelor medicale. O soluţie, precizează Coşarcă ar fi ca pacienţii să îşi plătească o parte din medicamentele pe care le vor primi în spital, dar şi materialele sanitare. În prezent spitalul din Alba Iulia are datorii de 4.700.000 de lei.

Ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor cadrelor medicale, cu 100 de lei de la 1 ianurie 2015, „strânge cureaua” cheltuielilor Spitalul din Alba Iulia la maximum. Unitatea medicală trebuie să facă un efort financiar de 123.000 de lei/lună.

„Teoretic vorbind pentru că ordonanţa îşi produce efectele de la 1 ianuarie 2015 este vorba despre un efor financir suplimentar de 123.000 de lei/lună. Atâta vreme cât nu se va concretiza într-o sursă de finanţare va trebui să luăm măsuri de reducere a costurilor pentru acoperirea acestui nou efort financiar. Asta înseamnă că va trebui să ne restrângem bugetul alocat medicamentelor şi materialelor sanitare, pentru că restul costurilor sunt relativ fixe, ne referim la utilităţi şi la hrană”, a declarat managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă.

Întrebată dacă pacienţii ar putea să ajungă să îşi plătească medicamentele şi materialele sanitare, în spital, Coşarcă a spus că „parţial da. S-ar putea să recurgem la această soluţie şi nu vreau să sperii pe nimeni şi nu este niciun fel de ameninţare, dar nu văd altă soluţie. Dacă nu se va transpune într-o creştere a tarifului pe caz ponderat sau o alocare din partea Ministerului Sănătăţii a acestei diferenţe salariale, va trebui să luăm măsua de reducere”.

În momentul de faţă Spitalul Judeţean Alba Iulia are datorii de 4.700.000 de lei către furnizori de medicamente, materiale sanitare şi altele.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax