Connect with us
Publicitate

BLAJ

Spitalul din Blaj a fost dotat cu un angiograf. Va fi pus în funcțiune în următoarele două luni

Publicat

Spitalul Municipal Blaj a primit un nou echipament medical de cea mai înaltă performanță: aparatul angiograf Philips Azurion 7 F20. ”Este o nouă investiție foarte importantă și necesară în sistemul medical blăjean, la care municipalitatea s-a angajat să participe substanțial” a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Potrivit acestuiam angiograful a costat 2.819.586 lei, din care 817.586 lei au fost alocați de la bugetul local al municipiului Blaj, iar diferența de 2.002.000 lei a fost finanțată de Guvernul României. 

Odată cu achiziționarea acestui angiograf, Blajul se află printre primele orașe din România care beneficiază de acest model de echipament medical.

Angiograful va fi montat în aceste zile la Spitalul Municipal din Blaj, urmând ca în maximum două luni, după obținerea autorizației de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), să intre în funcțiune, pentru a deservi toți pacienții din zonă, pentru diagnosticarea, investigarea de înaltă performanță a sistemului circulator și asigurarea tratamentului pentru bolile cardiovasculare, care au o frecvență atât de ridicată în zilele noastre.

”Dotarea Spitalului Municipal Blaj cu această tehnologie de vârf vine în completarea investițiilor efectuate de municipalitate în anul 2019, apropiind Blajul și din punct de vedere al infrastructurii medicale de orașul european pe care ni-l dorim cu toții” a adăugat primarul.

Cu ajutorul angiografului se pot realiza coronarografii sau angiografii coronariane cu implantare de stenturi, vizualizarea aspectului intern al vaselor de sânge ale membrelor și proceduri de electrofiziologie pentru tratamentul tulburarilor de ritm cardiac.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax