Connect with us
Publicitate

BLAJ

Spitalul din Blaj, investiție de 950.000 de lei pentru tratamentul modern și minim invaziv al afecțiunilor tractului urinar

Publicat

Spitalul din Blaj urmează să fie dotat în curând cu un sistem de endourologie pentru tratamentul modern și minim invaziv al afecțiunilor tractului urinar. Investiția se ridică la aproape 950.000 de lei. 

Spitalul Municipal Blaj a lansat pe 9 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziționarea unui sistem de endourologie joasă și înaltă pentru dotarea unității medicale.

Valoarea estimată a investiției este de 948.137 de lei, fără TVA.

Endourologia este o ramură a urologiei care se ocupă cu proceduri chirurgicale minim invazive. Aceasta utilizează tehnici endoscopice avansate pentru a trata diverse afecțiuni ale tractului urinar. Folosind această metodă, sunt evitate inciziile mari necesare în chirurgia clasică, iar recuperarea pacienților este mult mai rapidă.

Endourologia joasă se concentrează pe tratamentul endoscopic al patologiilor uretrale, vezicale sau prostatice, în timp ce endourologia înaltă vizează rezolvarea calculilor ureterali prin metode particularizate.

Prin endourologie se pot trata o gamă largă de afecțiuni ale tractului urinar, printre care:

  • pietre (calculi) la rinichi,
  • tumori ale tractului urinar,
  • infecții urinare cronice,
  • prostata mărită, etc.

Sistem de endourologie joasă și înaltă

Potrivit documentației, sistemul de endourologie joasă și înaltă va fi alcătuit din:

  • Turn laparoscopic 4K (procesor imagine, cap de cameră 4K, endoscop rigid, sursă de lumină LED, insuflator, pompă de irigare, monitor 4K 55 inch, troliu, electrocauter cu rezecție în mediu salin, unitate mono-bi-polară de electrochirurgie)
  • Laser cu Holmium
    • Echipament LASER pentru litotriție generală și percutanată (de asemenea, litotriție pediatrică): calculi renali, calculi ureterali, calculii vezicii urinare, etc.
  • Rezectoscop
  • Cistoscop
  • Ureteroscop de unică folosință
  • Uretrotom optic și Ureteroscop
  • Uretrotom OTTIS
  • Instrumentar laparoscopic

Despre Spitalul din Blaj

Spitalul Municipal Blaj este o unitate sanitară publică cu specific general ce are în structură 277 paturi pentru spitalizare continuă şi 16 paturi pentru spitalizare de zi. În structura spitalului funcţionează 6 secţii de spital (inclusiv cele 4 specialităţi de bază) şi 8 compartimente.

Spitalul deservește populația arondată din estul judeţului Alba, de aproximativ 50.000 de locuitori. Cea mai apropiată unitate sanitară din județ este Spitalul de Urgenţă Alba Iulia, situat la 45 km depărtare.

Spitalul Muncipal Blaj îşi desfăşoară activitatea în două locații distincte, aflate la o distanţă de aproximativ 500 m depărtare una de cealaltă.

Locația principală – Spitalul nou – este prevăzută cu o clădire cu 6 nivele plus clădirea ambulatoriului. În aceasta locaţie se află Secţia ATI, Secţia chirurgie generala cu Compartimentul ortopedie-traumotologie, Compartimentul oftalmologie și Comparimentul chirurgie vasculară, Secţia obstetrică-ginecologie, Compartimentul de neonatologie, Secţia pediatrie, Secţia medicină internă cu Compartimentul pneumologie, Compartiment primire urgențe, Bloc operator, Laborator de analize medicale, Laborator radiologie, Farmacie cu circuit închis, Ambulatoriul integrat.

A doua locaţie – Spitalul vechi – își desfășoară activitatea în sistem pavilionar (2 clădiri), Compartimentul de boli infecțioase (parter), iar în cea de a doua clădire funcționează Secția neurologie, Compartimentul psihiatrie, Ambulatoriul integrat și Dispensarul TBC..

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate