Connect with us
Publicitate

CUGIR

Spitalul din Cugir va fi dotat cu aparat RMN și echipamente medicale în valoare de 13 milioane lei

Publicat

Pacienții cugireni vor avea acces la investigaţii tip RMN pe plan local. Primăria a semnat contractul de achiziționare a unui aparat de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN), în valoare de aproximativ 4.400.000 lei.

Aparatul RMN va permite medicilor din Cugir să examineze diferite tipuri de țesuturi, organe, vase de sânge și alte structuri în mare detaliu. Procesul nu implică raze X, așa cum o fac tomografiile sau PET-urile.

Aparatul va fi livrat de către producător și va intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cugir în cel mult 6 luni, anunță primăria.

În acest interval, unitatea medicală va amenaja spațiul în care urmează să funcționeze, cu fonduri alocate din bugetul local. Va mai fi nevoie de aproximativ o lună pentru montarea aparatului și instruirea personalului medical, până când vor fi realizate primele diagnosticuri RMN la spitalul din Cugir, potrivit sursei citate.

Primarul a anunțat că vor mai fi achiziționate alte 59 de echipamente medicale pentru cabinetele Ambulatoriului de specialitate. Dintre acestea, 15 vor fi livrate până la sfârșitul lunii martie. Sunt investiții totale de 13.000.000 lei printr-un proiect european.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax