Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureş are aviz din partea Ministerului Sănătăţii pentru redeschidere

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi a declarat, joi, că mai multe spitale din ţară au primit aviz pentru redeschidere, printre care şi unitatea medicală de la Ocna Mureş. Aceasta a fost închisă în aprilie anul trecut, în contextul reducerii cheltuielilor în sistemul de sănătate.

În această perioadă, ministerul studiază posibilitatea redeschiderii unor spitale, fiind efectuate controale în ţară, privind condiţiile de dotare şi de cazare a pacienţilor.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş a declarat că nu a fost primit încă ordin oficial pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureş şi că detalii suplimentare privind condiţiile în care unitatea medicală va funcţiona din nou vor fi furnizate în momentul înregistrării avizului.

În Ocna Mureş funcţionează un centru de permanenţă, unde 16 medici acordă doar asistenţă medicală de urgenţă, pentru 30.000 de locuitori din oraş şi localităţile aparţinătoare: Unirea, Lunca Mureş, Noşlac, Fărău, Războieni şi Hopârta. Spitalul din Ocna Mureş a fost închis la 1 aprilie 2011, după ce nu a mai primit finanţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, având datorii de aproximativ 150.000 de lei. Închiderea spitalului din Ocna Mureş a coincis cu desfiinţarea altor spitale din Zlatna şi Baia de Arieş, tot în aprilie anul trecut, din cauza reducerii cheltuielilor din sistemul de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax