Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureş rămâne închis. Nu îndeplineşte condiţiile de funcţionare

Publicat

Deşi a primit aviz de redeschidere din partea Ministerului Sănătăţii, spitalul din Ocna Mureş va rămâne închis. Principalele motive ar fi lipsa medicilor specialişti pentru deschiderea unităţii spitaliceşti şi aparatura, ce care nu îndeplineşte nici măcar condiţiile minime.

Spitalul din Ocna Mureş a fost închis în luna aprilie a anului trecut, în contextul reducerilor cheltuielilor în sistemul de sănătate. Se pare că bolnavii din Ocna Mureş vor mai avea de aşteptat până când acestea se va redeschide. Momentan, spitalul nu îndeplineşte condiţiile de funcţionare.
“Din punct de vedere al deschiderii spitalului, a fost o comisie a Ministerului Sănătăţii, care a făcut o evaluare. Din fericire, structura spitalului este foarte bună, este un spital nou, care are o structură tehnică bună, dar, din punct de vedere al aparaturii, nu îndeplineşte nici măcar condiţiile minime şi nu sunt medici specialişti pentru a se putea deschide un spital”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Prezent la Alba Iulia, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi,  a declarat că lipsa medicilor este o problemă întâlnită la nivel naţional, întrucât majoritatea celor care termină studiile pleacă în străinătate.

În prezent, la Ocna Mureş funcţionează un centru de permanenţă, unde 16 medici acordă doar asistenţă medicală de urgenţă, pentru 30.000 de locuitori din oraş şi localităţile aparţinătoare: Unirea, Lunca Mureş, Noşlac, Fărău, Războieni şi Hopârta. Spitalul din Ocna Mureş a fost închis la 1 aprilie 2011, după ce nu a mai primit finanţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, având datorii de aproximativ 150.000 de lei. Închiderea spitalului din Ocna Mureş a coincis cu desfiinţarea altor spitale din Zlatna şi Baia de Arieş, tot în aprilie anul trecut, din cauza reducerii cheltuielilor din sistemul de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax