Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Zlatna s-a aprovizionat cu medicamente pentru o jumătate de an, cu ajutorul unei fundaţii germane

Publicat

Spitalul de Boli Cronice Zlatna a primit o donaţie de 15.000 de euro din partea Fundaţiei umanitare Aktion Augenlicht E.V. din Germania. Cu o parte din aceşti bani, 11.000 de euro, au fost cumpărate medicamente, iar de 4.000 de euro au fost cumpărate materiale sanitare necesare pentru îngrijirea bolnavilor. Proviziile de medicamente vor ajunge pentru aproximativ şase luni, după cum a precizat primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran.

„În urmă cu aproximativ un an, l-am cunoscut pe Alex Jacob, un om deosebit, care era şi un fel de ambasador al Germaniei pentru România (consul general onorific al României în landurile Saarland şi Rheinland- Pfalz). El reprezenta o firmă de caritate, personală, care se numeşte Action Augenlicht E.V. din Germania şi din păcate el a decedat în iulie 2010. Toată activitatea a fost preluată de Alexander Jacob, fiul lui, cu rugămintea tatălui pe patul de moarte de a menţine specificul firmei, iar băiatul a înţeles ceea ce a făcut tatăl lui şi a preluat această activitate. După ce Horea Timiş a ajuns directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, a luat legătura cu Alexander Jacob, care a promis că va face o donaţie pentru bolnavii din Zlatna şi pentru oamenii din Zlatna, pentru procurarea de medicamente şi materiale sanitare. Duminică, i-am aşteptat la aeroportul din Cluj. Ne-au dat în mână donaţia. Medicamentele au ajuns astăzi (n.r. – marţi) prin furnizori şi pentru cinci-şase luni, Zlatna are asigurate medicamente”, a declarat primarul Silviu Ponoran.

De la preluarea spitalului şi până în prezent, administraţia locală Zlatna a achitat o mare parte dintre datoriile instituţiei medicale de la bugetul local. În jur de 800 de milioane lei vechi, datorii către furnizorii de apă, curent şi gaz.

În prezent, spitalul funcţionează doar cu un singur medic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax