Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalul Judeţean Alba va putea preleva organe, ţesuturi şi celule pentru transplant. Decizia a fost dată de Ministerul Sănătăţii

Publicat

Spitalul Judeţean Alba a fost acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule pentru următorii cinci ani. Unitatea medicală este înscrisă în Programul Național de Transplant de mai mulţi ani, dar abia în 25 octombrie a primit aprobarea ministerului pentru efectuarea operaţiunii de prelevare de organe. În anul 2012 în spitalul albaiulian au fost diagnosticaţi şase pacienţi în moarte cerebrală, iar de la doi dintre aceştia au fost prelevate organe. De organele prelevate de la donatorii din Alba pot beneficia pacienţii din toată ţara. În România operaţiile de transplant se realizează la Cluj şi Bucureşti.

Înainte de emiterea acreditării o comisie a Agenţiei Naţionale de Transplant a evaluat activitatea de prelevare de organe din cadrul spitalului din Alba Iulia. Din comisie a făcut parte directorul Agenției Naționale pentru Transplant, un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Alba și un reprezentant al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia dispune de dotarea, capacitatea şi condiţiile necesare pentru efectuarea operaţiunii.

Ministerul Sănătăţii a acreditat prin Ordinul Nr. 1227, din 23 octombrie 2013, publicat în Monitorul Oficial Nr. 657, din 25 octombrie 2013, Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule pentru următorii cinci ani.

„Evaluarea a vizat mai multe aspecte precum respectarea criteriilor recomandate de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de diagnostic al morţii cerebrale, susţinerea în viaţă a potenţialilor donori de organe aflaţi în moarte cerebrală şi prelevarea de organe”, a explicat medicul Sidonia Nicola, key donation person, în echipa din cadrul spitalului albaiulian.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax