Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalul Judeţean Alba: Vaccinul antitetanos, achiziţionat la un preţ de zece ori mai mare ca în 2011. Stocul unităţii medicale, fără probleme

Publicat

În prezent, la Spitalul Judeţean Alba, stocul de vaccinuri antitetanos este de 500 de bucăţi. Managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă a spus că săptămânal sunt epuizate aproximativ 300 de fiole de vaccin antitetanos. Pentru o fiolă, unitatea medicală plăteşte 35 de lei.

Vaccinul antitetanos este achiziţionat la un preţ de zece ori mai mare decât în 2011, respectiv de la 3,5 la 35 de lei pe fiolă.

În ce priveşte criza de vaccin antitetanos, în judeţul Alba nu există probleme, Nicoleta Coşarcă a precizat că „situaţia asta o ţinem sub control, avem stocuri făcute şi furnizor de unde le cumpărăm, iar, cum se termină fiolele, se achiziţionează altele”.

Fiolele sunt achiziţionate din bugetul Spitalului Judeţean Alba, iar furnizorul este din România.

Vaccinul antitetanos se administrează, de obicei în la camera de gardă a secţiei de urgenţă, pentru prevenirea infecţiei foarte grave, cu o bacterie numită Clostridium tetanii, germene care se găseşte în pământ sub formă de spori.

Tetanosul se manifestă prin contractura puternică a întregii musculaturi, având urmări grave precum rupturile musculare, fracturile osoase şi, în cele mai grave cazuri, oprirea respiraţiei, prin paralizia muşchilor respiratori, care duce la moarte.

Vaccinul antitenos este recomandat în cazul plăgilor cu risc tetanigen: cele adânci, cu margini anfractuoase, contaminate cu pământ. În cazul în care plaga este minoră şi curată, vaccinul se administrează, dacă persoana nu a mai primit cel puţin 3 doze inainte sau nu a primit nicio doză în ultimii 10 ani. Dacă plaga este mai gravă, adică prezintă un risc tetanigen mai ridicat, persoana afectată primeşte vaccin în cazul în care nu a mai primit cel puţin 3 doze mai înainte sau nu a primit nicio doză în ultimii 5 ani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lie Lie ciocarlie

    vineri, 23.08.2013 at 20:40

    ma bucur ca avem un manager capabil la spitalul nostru!nu am cunoscut-o niciodata pe aceasta doamna dar am mai citit declaratii de ale iei si mi s-a parut ca are totul sub control si este si o buna organizatoare.cinste ei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax